Tävlingen som kördes på 1200 meters höjd i de italienska alperna började bra för Emil och de övriga åtta svenskarna. Alla tog sig till final från sina kval; Emil efter en klockren start då han ledde från start till mål. I de bägge finalheaten, när det verkligen gällde, såg det däremot lite tuffare ut för Älvsbyföraren...
I första heatet var Öhman visserligen först iväg. Men efter en tjuvstart fick tävlingen startas om. Och då hamnade Emil inledningsvis på fjärde plats. Redan på andra varvet hade han emellertid visat mästartakterna och kört upp sig till andraplatsen bakom finske Niko Kursomäki. Men mer än så blev det inte.
- Kursomäki var för långt fram och körde för stabilt, förklarade Öhman.
Körde om
I finalheat nummer två tog Viktor Stenman starten, men fick efter 12-13 minuter se sig omkörd av - Öhman.
- När han prövade ett annat spår tog jag mig förbi på en raka. Sedan kunde jag köra på säkerhet till mål, berättade den norrbottniske segraren som tycker att det är jämnare än tidigare bland toppförarna.
Hur ska du ladda inför nästa helgs VM- tävling i Norge?
- Jag ska väl försöka sova och äta som vanligt. Förra veckan var jag förkyld, men nu är jag på topp igen, konstaterade Emil Öhman - med all rätt, förstås.
Tävlingens stora överraskning blev en annan förmåga från länet, unge Petter Nårsa från Moskosel. Han kom som reserv till VM- och körde till sig en strålande tredjeplats i första finalheatet. I Andra heatet fick han dock problem med nödstoppen, men lyckades ändå sluta sjua. På trettonde plats Johan Lidman, Älvsbyns MS.