Han vann VM år 2009, han har vunnit SM två gånger tidigare och han har dansat sedan 1995. Därför var det inget chockbesked när Oskar Markusson tog hem sitt tredje SM-guld i lindy hop.
- Jag har vunnit SM två gånger tidigare men det var lika skoj den här gången, säger Oskar Markusson.
Den meriterade Markusson är bosatt i Stockholm sedan ett tag tillbaks men tävlar ändå för Jokkmokk. Och under SM var Oskar Markusson den enda som tävlade för Jokkmokk.
- Det är min moderklubb, jag har alltid tävlat för Jokkmokk och därför är det helt naturligt att jag fortfarande gör det, säger Markusson.
Nu siktar 24-åringen vidare mot VM igen. Denna gång avgörs det i USA och Markusson är helt inställd på att hamna på prispallen.
- Det är det vi satsar på. Men det är ju inte riktigt samma motstånd där borta som hemma i Sverige, det kommer bli tufft, säger han.
Men det var inte bara Markusson och Jokkmokk från norrbotten som deltog i SM. Det fanns även ett antal representanter från Luleå Bugg och Swing.
Jesper Rönnebrand och Beatrice Åhman tog tillsammans guld i lindy hop för ungdomar. Men Åhman slutade inte där. Hon tävlade även tillsammans med Samuel Higberg i boogie woogie där de hamnade på en sjätteplats för juniorer. Och i dubbelbuggen återsågs Jesper Rönnebrand tillsammans med Sofia Wanhatalo och Jenny Löfgren, de landade till slut på en sjundeplats. I juniorbuggen slutade Anna Forss och Samuel Higman på en sjundeplats och samma par slutade även sjua i juniorernas lindy hop.
- Det har varit en väldigt fullspäckad helg för oss. Visst har vi fått uppleva stor glädje, men även en del besvikelse. Men vi är framför allt väldigt nöjda att vi lyckats få med så många tävlande ner till SM, det känns jättekul, säger tränaren Maria Forss.