Fast ska sanningen fram var det en något ringrostig titelhållare som kom till start i Tidaholm.
- Jag har knappt rört bilen sedan i höstas, bortsett från servicen för en vecka sedan, medgav Kalixföraren efter att när helgens andra tävling avslutats på söndagen.
Anledningen till "vilan" är bland annat ett nytt tävlingsreglemente som gör att bilen inte längre godkänns i rallycrossammanhang.
- Det är så klart lite trist. Men vi får väl se hur det blir framöver, kommenterade Robert Niemi - som i alla fall såg till att det blev riktigt uppåt i backen.
Någon seger räckte körglädjen visserligen inte till. Men däremot till två hedrande andraplatser. För sin vana trogen körde Niemi så det rykte. Eftersom reglerna ändrats även här var det en ihopslagning av de två bästa tiderna av tre som gällde. Och när allt var klart på lördagen visade sig att den regerande mästaren bara var tre futtiga hundradelar ifrån segern, efter Conny Pettersson från Västerås. Detta trots att Kalixbon varit "halvvägs till skogs" i en kurva.
- De hade visst gjort om banan sedan i fjol, konstaterade Niemi muntert.
På söndagen blev det i stort sett samma sak. Med Petterson överst på pallen, och Kalixbon snäppet nedanför.
- Men det får jag nog ändå vara nöjd med, konstaterade Robert Niemi som redan börjat ladda till nästa SM-deltävling: i Överkalix första helgen i juli.