Landslagsledningen tog ut två korthållsskyttar till mästerskapet i Munchen, Emil Jonsson och Martin Olsson. Ett mästerskap som avgörs första veckan i augusti.
- Fick beskedet direkt efter tävlingen, men det var tydligen klart sedan tidigare.
Kanske lika bra det, för Jonsson hade inte sin bästa skyttehelg. Fick "bara" ihop 1127 i ställning. Nästan 30 poäng från personbästa. På söndagen i ligg gick det betydligt bättre, där fick han ihop finfina 590 poäng
- Liggen är jag nöjd med, men vet inte vad som hände i ställning, kan inte skylla på formen, det har gått bra på träning under veckan, säger han.
Måhända fanns VM-biljetten i tankarna. En biljett som fick pappa Anders Jonsson att jubla.
- Vad skall man säga, man är otroligt stolt, både som förälder och ordförande i Gällivare Skytteförening. Och jag vet inte om länet har haft någon deltagare på ett VM, inte vad jag kan minnas ialla fall, säger han på telefon från Luleå där han varit och skakat hand med landshövdingen Per-Ola Eriksson.
- Fick hoppa in istället för Emil, berättar han.
Orsaken var att Emil Jonsson fått Norrbottensakademins idrottsstipendium 2010 som var på 10.000 kr och som utdelades på nationaldagen.
- Synd bara att man inte kunde ta emot priset själv, men nu är väl farsan nöjd när han fick skaka hand med landshövdingen, säger Emil Jonsson.