Trots ett något tunt startfält och en hel del grinighet kring den långa resvägen från vissa av förarna söderifrån innan tävlingarna var stämningen på topp när SM:et äntligen drog igång.
Inte minst i supernationella klass tre för rallycrossbilar med motorvolym upp till 2400cc där Kalixförarna hade laddat för att ge gästerna ett rejält motstånd - och närmast dominerade. Men bara nästan.
För överst på pallen i backparadiset under lördagen hade poängledande Västeråsföraren Conny Pettersson nästlat in sig ...
- Han är duktig och asfalt är inte min bästa grej, så man får vara nöjd ändå, summerade tvåan och regerande mästaren Robert Niemi, Kalix MK, som förstås också hade söndagens tävling att se fram emot.
Den visade sig emellertid bli rena rama reprisen på lördagen: med Linus Westman och Johan Riström från Kalix på tredje och fjärde plats och - jodå - klubbkamraten Niemi på andra.
Den här gången med bara en hundradels sekund längre tid än värste Västeråskonkurrenten i det avgörande och sista åket.
- Jag hade hellre sett att det var en minut, konstaterade Robert Niemi med ett skratt efteråt. Och tillade:
- Men sedan är det ju roligt att det gått så bra för Linus och Johan.
Även i de andra klasserna återfanns norrbottningar.
I supernationella klassen för rallycrossbilar utan begränsningar kom visserligen inte Fredrik Tiger till start efter att hans bil gått sönder.
Men där tog å andra sidan Lars Englund från Kalix en tredjeplats på söndagen. I klass 1 för rallybilar 2wd, lyckades dessutom 54-årige fartveteranen Kurt Rönnlund knipa dubbla andraplatser - trots att han inte kört en enda biltävling på ett och ett halvt år.
- Kul att känna att man ännu hänger med, säger Morjärvsföraren.