Nja, inte tycks han riktigt ha glömt hur Dalbyföraren Kristoffer Andersson först körde på bakifrån så att bilen vände och sedan krockade med BMW:ns vänstersida - så illa att framhjulet slogs av.
Andersson diskvalificerades omedelbart medan Tiger hankade sig över mållinjen på tre hjul.
- Hade väl ett halvvarv kvar. Men det gick så tungt med halva underredet släpande i backen att Patrik Ydrefalk (Laxå) hann ikapp och körde om precis på mållinjen, beskriver Fredrik Tiger händelsen som alltså kostade honom andra raka segern i årets super nationell -serie och tillägger:
"Rent korkat"
- Det var dessutom gul flagg redan när han körde på mig. Rent korkat och vi var väl inte så glada på varandra efteråt...
Fjolårets totalsegrare leder trots allt fortfarande serien (före Mikael Thiman, Kvarnvingarna) och har inga planer på att släppa den positionen när det är dags för tredje deltävlingen.
Men en lång tradition av starter på hemmabanan i Kalix bryts nu när Piteå håller i länets enda SM-deltävling.
- Visst känns det att det var ett tag sedan man åkte SM där men man får anpassa sig, säger Tiger som trots allt har ett bra facit på banan. SM-delseger 2008 och DM-seger - före Thomas Öhman - i fjol.
- Klart det är roligast att vara på hemmabanan men jag tycker ändå Piteå passar mig j-vligt bra. Banan har en bra startraka och det är ett plus, då får jag använda effekten.
Ser fram emot ännu en batalj
Startrakan är något också Öhman prisar. Jadå, Älvsbyföraren som deklarerade att det var färdigkört efter fjolårets SM-serie - med en bronsplats som resultat - kan inte hålla sig från att ställa upp på söndag.
- Har fortfarande kvar bilen och det är ju så nära, urskuldar han sig med ett skratt.
Dessutom gillar han som sagt också banan.
- Har alltid gjort. Den är kul och det går relativt fort.
Fredrik Tiger har inget emot ännu en batalj med Öhman.
- Gör ingenting att han lägger sig först...eller, tvåa får han gärna vara, rättar sig Kalixföraren snabbt och skrattar. Öhman, som inte gjort något med bilen inför årets serie, säger inte emot.
- Ska prova att utmana men Fredrik är fruktansvärt snabb i år, snabbast i landet. Jag siktar i första hand på A-final.