Rallycrossens distrikts- och förbundsmästerskap avslutades i lördags. I 2150-serien stod det på förhand mellan Mattias Strömberg, Boliden och Jan Löfroth, Lövånger om vem som skulle ta hem mästerskapet, men det var Piteå MS Roger Ignberg som vann deltävlingen.
- Jag har en tredje plats sedan tidigare men det här var första segern. Jag blev nästan rörd när jag körde över mållinjen, det är en otrolig känsla, sa en nöjd Roger.
Roger Ignberg fick en kanonstart och ledde från start till målgång i finalheatet.
- När jag fortfarande ledde efter att ha kört in i alternativspåret kände jag att "nu kan det gå", och när jag sedan såg Mattias Strömberg längre och längre bak i backspegeln kunde jag slappna av lite.
Mattias Strömberg tog sig aldrig förbi, men kunde ändå kalla sig förbundsmästare sedan han rullat i mål på tredje plats efter en annan hemmaförare, Per Jonsson.
Piteå-föraren Roger Ignberg har aldrig vunnit en tävling i rallycross sedan han började köra 2006, men lördagens regn passade han och bilen utmärkt.
"Jag är jättenöjd"
- Blött före har alltid passat mig väldigt bra, i dag hade jag kanonstarter i alla heat. Det är bara att fokusera rakt framåt och köra full broms i första kurvan, annars är det lätt att man åker av.
Många gratulerade Roger till segern efter racet.
- Jag är jättenöjd över säsongen, det går inte att vara något annat. Jag har ett suveränt team och vi är ett härligt gäng alla som är med och kör.
I 2400-klassen var det som PT tidigare skrivit om i praktiken avgjort, då Joakim Andersson, Robertsfors, inför helgen låg hela 23 poäng före Jonas Ökvist från Piteå.
Det var också just Joakim Andersson som fick avsluta på bästa sätt på motorstadion genom att vinna sitt heat. För Jonas Ökvist var det inte mycket som stämde i regnovädret, och när bilen lade av på målrakan innan han hunnit passera mållinjen, innebar det en sjätteplats i A-finalen.
Bäste hemmaförare där blev Daniel Wikgren på femte plats. Fredrik Tiger körde hem en säker seger i Super nationella klassen före klubbkamraten från Kalix, Linus Westman.