Om den sittande finalen i sportskyttet var nervpirrande och jämn var den stående nästan raka motsatsen.

15-åriga Marina Landström, Gällivare SKF, gick in i finalen med 14 poängs ledning. Det skulle alltså krävas en totalbom och ett dåligt skott för att konkurrenterna skulle kunna knappa in. Men så blev det aldrig.

I finalen sköt Landström mer än stabilt och lyckades till och med dryga ut ledningen till 14,6 när sista skottet hade avfyrats.

- Jag kände mig någorlunda säker på att jag skulle ta hem det. Men jag har alltid pressen att jag måste skjuta bra när det är final.

Mot skyttegymnasiet
Det är en fortsatt karriär inom skyttet som hägrar för Gällivareskytten. Nästa mål kommer till hösten när hon börjar läsa på skyttegymnasiet i Strömsund.

En utbildning som en annan Gällivareskytt, Emil Jonsson, tidigare gått. Han placerade sig på plats 23 när NSD listade länets 50 bästa idrottare för ett par månader sen. Så visst finns förutsättningar från utbildningen, även om den förändrats från riksidrottsgymnasium till nationell utbildning under 2010. Något som medfört vissa förändringar.

Nya utmaningar hägrar
Frågan är då om vi kan få se Marina Landström i de riktigt stora tävlingssammanhangen inom en snar framtid.

- Vi får se, troligtvis så kommer jag att fortsätta med skyttet. Men flera år framåt kan det kanske bli så, det beror på hur jag skjuter.

Har du någon idol? Emil Jonsson kanske?

- Inte precis någon idol. Det är bara folk som jag vet skjuter bra.

Strävar du efter att bli bättre än dem?

- Nej, jag tänker inte att jag ska bli bättre än någon. Jag tävlar lite mer mot mig själv och satsar högre.

Har du haft kul den här Lilla VM-helgen?

- Det har varit en relativt rolig helg.

Relativt?

- Ja, det är de här pauserna. Här nere i skyttehallen har man inte så mycket att göra i pauserna. Det blir tråkigt när man inte själv står och skjuter.