Det har under en tid varit väntat att konståknings-VM i Japan skulle bli uppskjutet på grund av jordbävningskatastrofen.

Och så blir det. Men mästerskapet kan även bli helt inställt med tanke på sportens säsongsplanering.

Alexander Majorov som skulle göra sitt första VM kan få vänta länge på en ny chans.

- Jag har de senaste veckorna varit inställd på att det inte blir av. Det känns tråkigt men det går ju inte att göra någonting åt saken. Jag tränar på som förut, säger Majorov.

Tror inte på en flytt
Enligt planeringen skulle VM avgöras den 21-27 mars. Men det är svårt att avgöra om allt är säkert i Tokyo inom ett par veckor. Det finns en möjlighet att flytta VM till ett annat land men det tror inte Alexander Majorov på.

- Det går inte att flytta ett sådant stort mästerskap. Jag tror inte att det kommer att göra det eftersom det skulle ta lång tid att planera, säger 19-åringen.

Målet - elitserien
Svenska konståkningsförbundet sportchef Carina Skoog går på samma spår.

- Det är jättesvårt att ta över på så kort varsel. Kanske skulle det i så fall vara något land som nyss haft ett mästerskap. Det måste finnas tillräckligt med ishallar, hotell och så vidare, säger hon till TT.

Sveriges skulle ha skickat fyra konståkare men under måndagen fick de beskedet. Carina Skoog meddelade alla fyra att släppa på den absoluta toppningen men ändå ligga kvar på en hög träningsnivå.

VM i konståkning arrangeras varje år och har aldrig blivit inställt efter andra världskriget. Alexander Majorov blickar istället fram på säsongens sista elitserietävling i april, för då han lovar att bjuda på något alldeles extra.

- Jag kommer avsluta den sista tävlingen med ett nytt hopp, säger han.