I lördagens tidning kunde ni läsa om Morjärvsskytten Rickard Johanssons kometkarriär och hans förberedelser inför EM i Belgrad.

Då värderade han medaljchanserna som små.

- Nja, det blir svårt. Det är så bra konkurrenter. Du har bra ryssar, ukrainare, Emil och Niklas är bra, sa han.

Verkligheten blev något helt annorlunda.

När EM i går avslutades kunde han se tillbaka på ett fantastiskt mästerskap med personligt rekord och ett riktigt medaljregn.

Guld och silver i lag, tillsammans med Emil Martinsson, Strömsund och Niklas Bergström, Grava, och ett nytt personligt rekord med en poäng individuellt.

"Det känns obeskrivligt"
Då var det så klart en nöjd Rickard Johansson, 21, som NSD nådde på telefon i Belgrad, just efter att guldet hade blivit klart.

- Jag vet inte riktigt hur jag ska säga det... jag har nog inte riktigt fattat det än. Det känns obeskrivligt, säger han i väntan på prisutdelningen.

Guldet kom i running target, mixade blandlopp. Då kommer det totalt 40 olika mål för skytten i olika hastighet, medan silvret kom i regelbundna lopp. Där är det totalt 60 olika mål men då vet skytten i vilken hastighet de kommer.

Individuellt gick det också helt okej och Rickard Johansson slutade tia och tolva i sin första EM-start.

- Jag är så nöjd med min egen prestation. Sen är det roligt när man bidrar till laget också, säger han och berättar att det är hård träning som ligger bakom succén:

- Jag har tränat egentligen alla dagar i veckan innan det här och tyckt att det har varit roligt varje gång. Jag har inte bara slängt i väg skotten utan tränat kvalitetsskott helt enkelt.

Hur summerar du EM-veckan?

- Stort, roligt. Jag är nöjd med min egen insats. Jag trodde inte det skulle gå så här pass bra på en så här stor tävling.

Nästa år väntar en ny, stor utmaning och nästa stora mål för 21-åringen: hemma-VM i Stockholm och Västerås. Något som han inte tror det blir svårt att ladda om till efter ett lyckat EM.

- Det här är en jäkla sporre till att fortsätta satsa. Nu ska jag hem och träna.