Fredrik Tiger dominerade svensk rallycross fullständigt under 2010. Då vann han både isracing-SM och rallycross-SM.

Men i fjol gick det betydligt tyngre.

- Det var struligt för mig inför förra säsongen. Det gjorde att jag inte kom med optimala förberedelser till säsongen och jag fick fick mycket strul med tekniken, säger Tiger.

I år är han därför full av revanschlusta.

Målet är att vinna både rallycross-SM och Norrlandsveckan.

- Jag kommer att köra med bilen som jag har haft de sista åren. Det blir en uppgradering på motorn, men det blir samma bil som tidigare. Jag ligger bra i fas, bilen är i princip färdig. Jag har renoverat stötdämpare och växellåda och så där. På bilsidan ligger vi väldigt bra i fas, säger Fredrik Tiger.

Förra bussen var sliten
Men det räcker inte enbart med en snabb bil för att lyckas med målsättningen att ta hem såväl SM-cirkusen som den pengastinna Norrlandsveckan.

Just nu håller Fredrik Tiger på att fixa till en nyinköpt buss, som han ska åka med till och från resorna.

- Jag hade en buss på 15 meter tidigare, men den var så sliten. Nu ska jag ha en tolv meter lång buss som kommer ha släp efter.

Kommer det här hjälpa dig att nå framgångar när du väl tävlar?

- Ja, absolut. Det blir säkrare att resa till och från tävlingarna. Det blir helt enkelt behagligare resor, det är ändå rätt många mil som vi kör. Vi får mer lugn och ro under resorna.

Har tappat sponsorer
När kommer den vara helt färdig?

- Inredningen och sådant ska vara färdig i mitten av april. Då ska vi besiktiga den. Därefter kan det bli lite småplock och få färdigt med ljudanläggningar och tv-anläggningar. Men i mitten av april ska grunden vara färdig. Det kommer att bli ett väldigt fräscht ekipage.

Men allt är inte frid och fröjd för Fredrik Tiger.

Sedan förra året har han tappat flera sponsorer.

- Jag har tappat några stycken på grund av lågkonjunktur. Men jag får försöka lösa det med nya sponsorer.

Är det betydande sponsorer som du har tappat?

- Alla sponsorer är betydande, men det är strategival som de har gjort. Jag får vara glad för att de har hjälpt mig under åren och jag löser det på ett eller ett annat sätt ändå.

Fredrik Tiger säger också:

- Jag ska försöka lösa det så att jag har lika bra budget som jag brukar ha.