Det här är en helg när Robert Grape kanske helst av allt hade velat tävla själv - fullt ut. Men istället för att fokusera på skyttet går han de andra i Niemis skytteförening in i rollen som arrangörer.

- Visst offrar man sitt eget skytte lite. Man vill att allt ska funka och när de spänningarna släpper är man helt slut, säger Robert Grape.

Under prisutdelningen överräcktes ett standar från skyttesportförbunden och skytten Bo Allansson från Stenungsund ställde sig upp och tackade arrangören.

- Det vi får uppleva här i Tornedalen saknar motstycke i skyttesverige. Jag och tio andra från västkusten kommer hit under påsken och vi stortrivs, säger han.

Tävlingarna avgjordes dessutom i ett fantastiskt vårvinterväder, vilket inte gjorde det hela sämre.

- Naturen här är ju helt annorlunda än hemma och det är ju också en del i att vi reser så långt som vi gör, säger han.

Robert Grape kan inte räkna de timmar som han och hans föreningskamrater lagt ned på tävlingen men förutom banan hade de ett prisbord där det totala värdet låg någonstans mellan 100 000 och 200 000 kronor.

- Det är mycket jobb med priserna och det lokala näringslivet här i Övertorneå och Tornedalen är fantastiskt. Utan den hjälpen skulle det inte gå, säger han.

Man såg att han blev rörd över under den långa kraftfulla applåd som följde Allanssons tacktal.

Allansson tvekade inte när han sa:

- Sporten finns ju bara i Norge och Danmark förutom Sverige men jag vill nog säga att det här är världens bästa fältskyttearrangemang.