När NSD träffade Kalix MK-föraren Fredrik Tiger, 39, inför SM-deltävlingen i Piteå i lördags hade säsongen mestadels handlat om en trasig bil och förlorade poäng i SM-serien.

Det hade tvingat honom till många timmar i garaget - för han hade inte råd med ytterligare problem om han skulle ha en chans på SM-guldet.

- Nu har jag försökt gå igenom bilen från A till Ö och jag har gått igenom allt som går att gå igenom. Så jag hoppas nu att det är ordning på den, sa Fredrik Tiger då.

Artikelbild

| Tiger.

Hur det gick? Veteranen gasade på, bilen höll och han tog hem deltävlingen och klev upp som totalledare i SM-serien, fem poäng före klubbkamraten och uppstickaren Linus Westman, 22.

Ett fint formbesked
- Nu är jag tillbaka tillfälligt i alla fall. Men jag vet att om bilen fungerar är jag med i toppen och strider, så det var väl skönt att få det kvittot, säger Tiger.

Men i veckan får SM-serien stå i skymundan. För i kväll börjar Norrlandsveckan på allvar med den första av två tävlingar, och det är en bekant arena som Fredrik Tiger och Linus Westman intar - hemmastadion.

Och för norrbottningarna är de här dagarna betydelsefulla.

Artikelbild

| Westman.

- Det är en stor grej, det visar att vi från Norrland kan. Sen är den väldigt viktig för mig, för att visa upp mig själv och visa för sponsorer och sånt, säger Tiger.

Det blir som ett sätt att bjuda tillbaka till dem.

- Jo. Jag kör också alltid ett evenemang åt sponsorerna i ett tält där jag bjuder på käk och så. Och det är betydligt lättare om jag kan göra det här i Kalix.

Då vill man väl också sluta i topp.

- Ja, definitivt. Och inte stå i depån med en trasig bil som jag haft en förkärlek till att göra ett tag nu.

Det finns också något annat som lockar förarna: Prispengarna.

50 000 kronor står på spel och för åkarna skulle en seger ge ett skönt tillskott till verksamheten.

- Det är mycket jobb med att få ihop budgeten, så det är häftigt när det är prispengar med. Sen är det väl bättre publikmässigt, det blir lite hårdare körning och folk kanske förstör sina bilar lite mer. Och det är så det ska vara, det är ändå rallycross vi kör, säger Linus Westman och Fredrik Tiger fyller i:

- Att vinna prispengar i ett så här stort arrangemang är mycket status.

Andra och sista deltävlingen körs i Skellefteå på lördag.