Tiger brukar vara den som ger järnet från start i tidskvalen, ofta med en säkrad A-finalplats redan efter två heat. I Skellefteå såg det annorlunda ut, med två andratider sedan hemmaföraren Ola Stenvall varit snabbast i första och Linus Westman i andra kvalet. Men i tredje såg allt ut som vanligt igen...

- Banan var lite dålig så jag säkrade litegrann. Och tredje omgångens tid avgör ju startspåret så då tryckte jag på och slog till med helgens snabbaste tid, konstaterar Fredrik Tiger.

Väl i final behövdes bara en bra start.

- Tog den direkt. Linus gjorde också en bra start, från andra led, men när jag får i tvåan har de andra inte en chans, säger Tiger och fortsätter:

- Kunde köra på säkerhet och såg att de andra chansade mer bakom mig. Men Linus var uppe bakom mig hela tiden så man kan inte ligga på latsidan, man får ju åka på...

För Linus Westman blev det en andraplats vilket i sin tur gav bronsposition i Norrlandsveckan totalt. Andreas Sandberg hade rejäl otur med en startsmäll som slutade i fållan vid första kvalet samt punkteringar i de följande - och B-finalen - men klarade ändå andraplatsen i Norrlandsveckan.

Thomas Öhman, Älvsbyn, fick åter en jobbig tävling sedan gasen hängt sig i tredje kvalet. Öhman valde senare att också avstå B-finalen. Mikael Sandberg lämnade samma final med kopplingshaveri.

Jagar lag till EM
2150-föraren Alexandra Karlsson, Kalix, körde till fjärde plats i Skellefteå och femte plats som bästa norrbottning i Norrlandsveckan totalt. I 2400 körde Niklas Mörtsell, Dundret, och Andreas Pettersson, Piteå in på andra respektive tredje plats men i totalen var Viktor Johansson vassast med fjärde plats, före Pettersson på femte och Mörtsell på åttonde. Det är med andra ord i super nationell länsförarna verkligen sticker ut just nu - till Fredrik Tigers stora glädje.

- Ska försöka få ihop ett lag till EM-deltävlingen i Finland (efter SM-finalen i Götene den åttonde september). Det borde inte vara något problem, jag har ju rätt bra lagkamrater i Kalix, säger han, skrattar, och tillägger:

- Och så ska jag höra med Öhman och Jonas Östman.

Men först gäller alltså finalen i det SM Tiger leder.

- Det känns bra just nu, summerar han och skrattar igen.