Det var meningen att Alexander Majorov skulle få sällskap av lagkamraten Bertil Skeppar i sin grupp. Men då Skeppar skadade sin stortå tidigare i veckan blev Majorov utan motstånd när Luleåcupen, och en av deltävlingarna i elitserien i konståkning, avgjordes under helgen.

Trots det bjöd han på stor show.

Hemmapubliken jublade i Coop Arena när 21-åringen kom ut på isen för att värma upp.

Artikelbild

| Konståkningskung i ensamt majestät. Alexander Majorovs enda konkurrent i klassen, Bertil Skeppars, tvingades lämna återbud. Då var näsblodet Majorovs enda motståndare.

Men när det var en minut kvar till start började Majorov blöda näsblod. Han fick hjälp och blödningen stannade upp, men i slutet av programmet tvingades han göra ändringar.

- Det bara började rinna under uppvärmningen trots att jag inte gjorde någon snurr alls. Jag klarade mig ganska bra och det var lugnt, men inför den näst sista piruetten började det igen. Då avbröt jag den, berättar han.

"Kul, tråkigt och lite konstigt"
Majorov tilldelades totalt 200, 84 poäng för lördagens och söndagens program.

-Det är ganska bra faktiskt. Eftersom jag inte tävlar mot någon så får jag lite mer poäng...och man får lite mer poäng på hemmaplan. I verkligheten skulle det ligga på ungefär 190.

Artikelbild

| Konståkningskung i ensamt majestät. Alexander Majorovs enda konkurrent i klassen, Bertil Skeppars, tvingades lämna återbud. Då var näsblodet Majorovs enda motståndare.

- Det kunde ha gått bättre och det kunde ha gått sämre. Det var lite sisådär men jag lyckades med allt jag gjorde.

Hur var det att tävla hemma i Luleå?

Artikelbild

- Både kul, tråkigt och lite konstigt. Det var längesedan och det känns lite konstigt när man åker ensam där. Det var ungefär som på träning, förklarar han.

Hur känns det att tävla när du inte har någon motståndare?

Artikelbild

- Det finns inga fler. Min klubbkompis skulle ha tävlat men han har hackat sönder sin tå. Men det är inte så stor skillnad att vara ensam i gruppen egentligen. Men visst skulle det vara roligt att åka med någon fler.

Har en ny stil
Under sommaren var Majorov i USA och tränade tillsammans med amerikanska konståkare i Boston. Han fick också hjälp av två svenskar som är bosatta där, tränaren Peter Johansson och koreografen Catharina Lindgren. Det var två lärorika veckor.

- Jag åkte med amerikanerna och insåg att jag åkte lite sämre än dem. Nu fokuserar jag på att sträcka ut mig mer. Jag kollar upp i stället för att titta ner i marken. Folk ser att min åkning har ändrats lite grann och det kommer se annorlunda ut i programmen.

Vad har du för mål den här säsongen?

- Jag vill att det ska gå så bra som möjligt, det går inte att säga något annat. Det kan gå dåligt för dem jag tävlar mot och det kan gå bra för mig. Det går aldrig att förutse. Jag har ingen basribba på hur många poäng jag ska ha.

Majorov har ändrat i sina program inför den här säsongen. Det korta är nu till bluesmusik och stilen är ny.

- Det är en totalvändning i min stil och det är jättekul att se. Programmen är nya båda två men hoppen är likadana. Jag får se om jag lägger in kvadrupplar senare under säsongen. Annars är det bara att åka felfritt, då ska det gå bra.

Under den gångna säsongen landade Alexander Majorov för första gången ett kvadtruppelhopp, alltså fyra varv i luften, på en tävling. Därmed blev han den andra nordbo i historien att lyckades med det.

Nu hoppas han att kunna göra det igen.