Det var i fjol som 19-årige motortalangen Anton Niemi från Boden slog igenom på allvar.

Tillsammans med TV-profilen Mats Carlsson tävlade duon i Swedish GT-serien.

Säsongen började bra med topplaceringar, men efter en krasch i Falkenberg i mitten av augusti fick säsongen ett abrupt slut.

Sedan dess har Niemi, förutom att läka en öm kropp planerat för framtiden.

Samlar pengar till klassbyte
Och det mesta lutar åt att han byter klass - och bil.

- Jag håller på att jobba ihop pengar till en klass som heter Formel Renault. Det är en nystartad serie som ska köras i samband med STCC-tävlingarna, förklarar Niemi, som har funderat över sitt klassbyte ett tag.

- Det var väl Formel Renault eller JTCC som gällde. Men om man vill, och ska ha någon chans att komma vidare är det bättre att köra en Formelklass, säger han.

Men det finns ett par hinder på vägen innan en start i vår är helt klar.

- Jag har redan varit i kontakt med två olika stall, men som vanligt är det sponsorer och pengar det hänger på, säger Niemi.

19-åringen jobbar för fullt för att få till den ekonomi som krävs. I runda slängar kostar en hel säsong i serien en miljon kronor.

Hur ligger du till nu?

- Det är lite oklart fortfarande. Jag har ett möte på tisdag och det är väl då det ska avgöras hur det blir och vilken väg jag ska gå.

Har du någon plan B, om det inte skulle lösa sig med Formel Renaultsatsningen?

- Nej, egentligen inte. Det finns andra alternativ, men i slutändan handlar det nästa om samma pengar som att köra i Formelklassen. Men jag hoppas att allt ska lösa sig.