Sextonåriga Fjällström har varit med och slagits i toppen redan tidigare år. Men av någon anledning har de sista små, små detaljerna inte velat fungera.

- Tävlingarna har gått bra - fast det har blivit silver och brons, konstaterar hon.

Nu blev alltså fredagens guldmedalj en förvarning om vad som komma skulle. Mycket riktigt fortsatte Emma Fjällström att visa storform redan vid lördagens kval. 191 poäng var bäst i första omgången och 186 i andra straffades bara av klubbkollegan Linnea Ylipää.

- Nog kändes det bra - förutom att jag varit jätteförkyld, bekräftar hon och fortsätter:

- Det har verkligen varit jobbigt att skjuta men det har gått bra ändå.

Inte blev förkylningen bättre till söndagen heller. Ändå stod Fjällström i särklass inför finalen, efter 573 poäng i kvalen totalt.

Närmast låg I19-skytten Viktor Byberg och Sanna Ylipää, också tävlande för Gällivare, med 561 poäng och därmed blev finalen mest en transportsträcka.

Men Fjällström höll ändå stilen, sköt bäst i fältet med 101,9 och hade därmed avgjort sitt livs sista Lilla VM med eftertryck.

- I dag var värsta dagen med förkylningen. Allt blir lite jobbigare av den, man blir svag i kroppen och det kan darra lite mer än vanligt, förklarar hon men kan samtidigt inte annat än konstatera:

- Jag brukar skjuta jämnt och gjorde det nu också. Så det är ju bra...

På andra och tredje plats efter Emma på totalt 674,9 poäng placerade sig Timothy Sjöö, I19, med 658,3 och så Viktor Byberg med 656,3.

För Fjällströms del väntar nu ett uppdrag som verkligen kräver maximal form. Hon åkte redan på torsdagen (läs: i går) till Eskilstuna för Skyttiadens riksfinal.

- Jag har aldrig tagit mig dit förut utan alltid fallit på målsnöret. Hoppas bara att förkylningen blir bättre, säger hon.

Det kan behövas. Emma Fjällströms "pers", 387, sattes inför senaste SM:et - då det i-n-t-e blev pallplats.

- Jag hoppas i alla fall att det räcker ganska långt. Nu ska jag bara hem och kurera mig så gott jag kan, avslutar hon innan det är dags att lämna skyttehallen.