Ola Gustafsson, gitarrvirtuos från Luleå, är en av landets mest renommerade musiker. Under sommaren ska han bland annat turnera med Eva Dahlgren – men han har också ett annat projekt på gång.

En Luleå Hockey-skiva med norrbottniska musiker.

– Tanken är ju att skapa något som fansen kan vara stolta över, något som skapar lite drag kring föreningen, säger Gustafsson.

För lite drygt en månad sedan presenterades planerna för Luleås klubbledning som nappade på idén. Sedan dess har Gustafsson jobbat med att få så många norrbottniska musikakter som möjligt med på tåget – men han är förtegen kring vilka som vill vara med.

– Det är många som tackat ja, många av de stora. Men det ska sys ihop så att vi kan spela in också, jag väntar med att släppa namnen innan allt är helt klart säger Gustafsson.

Uppgifter till NSD gör dock gällande att bland andra Norrbotten Big Band, Kristofer Åström med flera uttryckt en vilja om att medverka på skivan. Men det är inte allt.

I detta nu håller nämligen Gustafsson på med att snickra ihop en splitter ny introlåt som ska spelas när björngapet hissas ner och spelarna kommer in på isen inför matcherna.

– Jag håller på med den nu, sen får vi väl se om de accepterar den. Jag har kontakt med fansen också, det är ju framför allt ståplats som ska tända på den. Om de tar den till sig är det lugnt, säger Gustafsson.

Beskriv låten.

– Det är en tung riff-stänkare medan björngapet hissas ner, när spelarna kommer ut blir det en liten snabb rock´n roll-låt. Den är snabbare än "TNT" som spelas nu, tanken är att ståplats – och alla som vill – ska kunna skråla med. Det kan bli jävligt grymt, jag tror på den här låten.