Så här såg förutsättningarna ut inför matchen: Assi låg på en klar första plats i damettan med sju vinster och 22 poäng. Notviken låg på en lite mer blygsam åttonde plats och tolv poäng.

På pappret skulle det bli en enkel seger för Kalixlaget – det blev allting annat.

”Var väldigt fysiskt”

Artikelbild

| Johanna Lindbäck (gul tröja) mötte sin moderklubb för första gången.

– Tabellen ljuger lite om Notviken. Det här är ett betydligt bättre lag än ett lag som ska ligga åtta i vår serie, säger Assi-tränaren Jouko Liakka.

Men 20 minuter in i den första halvleken kom en situation som fick hela Assi att protestera högt. Gästernas Laura Damosa dribblade via vänsterkanten in i straffområdet, där hamnar hon i en närkamp med Notvikens Sanna Lindberg, ramlar hårt ner i gräset – men det blev ingen straff. Och nu rasar Damosa mot domaren.

– Det var väldigt fysiskt där ute hela matchen. Domaren tror att jag och Fernanda (Da Silva) att vi kastar oss hela tiden och därför får det smälla extra kring våra fötter hela tiden. Men jag blev neddragen nu och känner mig besviken, säger Laura Damosa.

Ska det vara straff tycker du?

Artikelbild

– Ja, det är klart att det är straff, säger hon.

Den brasilianska anfallaren får medhåll av tränaren Jouko Liakka. Precis som Damosa menar han att hon blir neddragen av en Notvikenspelare.

Artikelbild

Påverkade mycket

– Det är en solklar straff. Vi visade ganska tydligt vad vi tyckte om att domaren inte blåste där. Vi har haft samma domare förut och precis som Laura säger kan det ha något att göra med att domaren tror hon slänger sig för enkelt. Men hon har lärt sig att inte göra så eftersom hon fått flera kort för filmning, säger Jouko Liakka.

Hur mycket påverkar det matchen att ni inte får straff?

– Mycket. Det slutar 0–0 och spelmässigt är det ganska rättvist. Men det är klart att det hade blivit något helt annat om vi gjorde mål så tidigt i matchen, säger Liakka.

?MAX WIIK