Innan den här veckan hade Asplöven tre lediga platser i truppen och man har varit tydlig med att två backar och en forward ska värvas in.

I tisdags fick man första pusselbiten på plats när landslagsmeriterade backen Gabe Guentzel skrev på för klubben.

Nu ser man även ut att ha hittat spelaren som ska ersätta poängkungen Simon Olsson – och det blir inte Jonathan Hazen, som NSD tidigare har avslöjat att Asplöven har gett ett kontraktsförslag.

Istället ska kanadensaren Jacob Lagacé, 24, enligt NSD:s uppgifter, vara nära spel i Haparandalaget.

Uppgifter som Asplövens tränare/sportchef Per Kenttä varken vill bekräfta eller dementera när NSD når honom medan han håller på att flytta in grejer i en lägenhet.

– Det är en av många intressanta spelare men som vanligt kan jag inte kommentera något när det inte är klart, säger Kenttä först.

Sen tillägger han:

– Något är på gång på forwardssidan, mer kan jag inte kommentera just nu.

Ni ska ännu in med en forward och en back.

– Ja, vi har en forwardsplats och en backplats att tillsätta så det är väl normalt att man letar spelare vid den här tiden. Sen om det är Jacob eller någon annan som tar forwardsplatsen återstår att se.

24-åringen inledde den gångna säsongen i ECHL innan han avslutade den i Tønsberg Vikings i norska ligan. Där sköt högerskytten 15 poäng (5+10) på nio grundseriematcher. I kvalspelet noterades han sen för fem pinnar (3+2) på fyra fajter.

Tønsberg, som forwarden egentligen hade kontrakt med även över kommande två säsonger, klarade sig kvar i norska högstaligan men valde för nån vecka sen – på grund av ekonomin – att ta klivet ner i andradivisionen och då uppges avtalet ha brutits.

Lagacé spelade säsongen 2007/08 U18-VM för Kanada och han var där med och vann guld. På meritlistan finns även 120 AHL-matcher i Portland Pirates och Rochester Americans.

Forwarden draftades i femterundan, som 134:a totalt, av Buffalo Sabres 2008.