Det var i matchen mot Rögle för tio dagar sen som Asplövenforwarden Johannes Tornberg bröt foten och tvingades till operation.

Tornbergs säsong är nu över och direkt när det beskedet kom var tränaren Per Kenttä rätt tydlig med sin strategi.

– Vi måste fixa en ersättare, så är det bara. Hur vi gör det står ännu skrivet i stjärnorna. Vi hoppas att vi får hjälp av Luleå på kort sikt så vi får tid att hitta en ersättare, sa Kenttä till NSD då innan han tillade:

– Vi blir för få om vi inte ersätter honom. Sen beror det på om vi får några Luleålån eller om det blir något korttidslösning under tiden.

Hur ser spelarmarknaden ut?

– Den är väldigt tunn. Det finns mycket nordamerikaner men då har du problemet med arbetstillståndet, så jag tror inte det är aktuellt.

Nu har Per Kenttä fått träff i den där jakten. Enligt NSD:s uppgifter är Moraforwarden Tomas Larsson, 26, klar för klubben.

26-åringen är född i Skellefteå och har tidigare i karriären noterats för 118 SHL-matcher i Skellefteå AIK och han spelade också JVM säsongen 2007/2008.

Sedan 2009 har forwarden lirat i allsvenskan. Först med Malmö, sen med Tingsryd – där han var lagkapten – och nu senast i Mora.

Tiden i Mora har dock varit skadefylld. I oktober i fjol bröt han benet och den här säsongen har han haft problem med det opererade benet och endast noterats för 14 matcher.