Den 5 juli avslöjade NSD att den NHL-meriterade centern Jeff Taffe var nära att skriva på för Luleå Hockey.

– Förhoppningsvis är allt klart om en dag eller två. Det ska bli spännande för mig och min familj. Jag är redo att börja spela igen, det har varit en lång sommar, sa Taffe då.

Han sa också:

– Jag har haft ett bra prat med Luleå och förhoppningsvis kan vi komma överens,

– Förhoppningsvis är allt klart om en dag eller två. Det ska bli spännande för mig och min familj. Jag är redo att börja spela igen, det har varit en lång sommar.

Luleå och den NHL-meriterade centern diskuterade ett tvåårskontrakt. Men nu är det klart att Jeff Taffe nobbar Luleå Hockey.

Han ska istället spela i KHL även nästa säsong, precis som han gjorde förra året.

– Jag har bestämt mig för att gå till (Slovan) Bratislava. Ingenting har gått fel med Luleå, men Bratislava kom med ett bra bud och jag är inte nöjd med min förra säsong. Jag vill ge KHL ett nytt försök eftersom jag känner att jag kan vara en bra spelare i den ligan, säger Taffe till NSD.

Han säger också:

– Lars (Bergström, Luleås sportchef) har varit fantastisk och jag hoppas att de kommer få en bra säsong.

Hur nära var du att skriva på för Luleå?

– Det var riktigt nära, det fanns inga problem alls.

Vad sa "Osten" när du sa att du inte skulle skriva på?

– Det är en process nu och jag ska ringa honom i morgon eller dagen efter det. Vi har haft en riktigt bra dialog så här långt.

Lars "Osten" Bergström:

– Taffe är en spelare på den position som vi letat men nu har han valt KHL. Vi jobbar vidare på vår idé och ämnar ha ett bra lag i vinter.s