Avslöjar: BC Luleå värvar guard

Sporten kan avslöja att guarden och talangen William Eriksson-Hansson är klar för BC Luleå.

William Eriksson-Hansson har skrivit på för BC Luleå.

William Eriksson-Hansson har skrivit på för BC Luleå.

Foto: Kent Vikström

Basket2019-09-26 11:27

Luleåsonen William Eriksson-Hansson har skrivit på för BC Luleå. Talangen har tillhört Luleås trupp under försäsongen. 

Förra säsongen spelade guarden i Basketligan med Uppsala Basket. Nu kommer han att spela med BC Luleå och Luleå Steelers. 

– Kul att vi får hem en Luleåfostad spelare och Vråkenprodukt i gänget. Vi har fört diskussioner under senare delen av sommaren och hösten och känslan är att det här är den bästa miljön för "Ville" just nu, säger BC Luleås coach Peter Öqvist och fortsätter:

– Han har en jättebra blick för spelet, en riktig lirare som hittar passningar som knappt finns där. Dessutom har han utvecklat sitt skott här på slutet så han är en vass skytt också. Han kommer passa in väldigt bra hos oss och är dessutom en kanonperson att ha i gruppen så det känns riktigt bra. 

21-åringen själv var väldigt nöjd med att ha skrivit på kontraktet med BC Luleå. 

– Det är det här jag har velat under en tid så det känns jätteroligt att vi fick det att funka så det blir en rolig säsong, säger William Eriksson-Hansson och fortsätter:

– Det finns ingen bättre träningsmiljö i hela Sverige än den som finns här, så jag tror att jag kommer utvecklas väldigt mycket här i år så det ska bli kul. Jag kommer spela med Steelers i division 1 också. Det kommer bli hård kamp om speltiden här i BC Luleå så jag kommer ta det jag får.

Att spela för BC Luleå har varit lite av en barndomsdröm för honom. 

– Jag såg Plannja när jag var liten och när det blev LF och BC. Jag har i princip varit på alla matcher under den tid jag bott här i Luleå och alltid hejat på laget så det är klart att det har varit en dröm att få spela här när man blir stor. 

Guarden har gått Basketgymnnasiet i Luleå. Förra säsongen spelade han med Uppsala i Basketligan och innan dess spelade han för en "prep-school" som det kallas för i USA.  

– USA spelar en annorlunda basket jämfört med europeiskt basket. Man springer oftast mycket mer och det går mycket snabbare där. Det är mindre sätta upp spel än man gör i Sverige och Europa så det var nyttigt att få vara med om det. 

– Uppsala hade en lite mindre budget och skulle kanske inte ha lika många stjärnspelare så jag visste att det skulle finnas speltid. Därför åkte jag dit och spelade. Det gick egentligen som jag tänkte, jag fick spela väldigt mycket så det kändes bra. Jag tror att det var två bra erfarenheter. 

William Eriksson-Hansson har skrivit på för BC Luleå.
William Eriksson-Hansson har skrivit på för BC Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!