BBK Handboll föll inför storpublik

En storpublik i Hildursborg och ett heltänt Bodens BK. Det låg förväntningar i luften inför den allsvenska hemmapremiären. Och BBK gjorde en klart godkänd insats. Men i AIK:s mål fanns en gammal BBK:are. Jonatan Vidgren var precis lika duktig som Bodenpubliken vant att se honom.

BBK Handboll förlorade mot AIK i hemmapremiären.

BBK Handboll förlorade mot AIK i hemmapremiären.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Handboll2019-09-21 20:34

– Skitkul att vara tillbaka och spela inför en så stor publik, säger Jonatan Vidgren sedan AIK vunnit med 26-20.  

Vidgren gav också en eloge till sin gamla klubb.  

– Boden kommer att ta allsvenska poäng hemma, det är jag övertygad om. Och jag hoppas att BBK vinner alla matcher - utom den här.  

Vidgren knockades av ett närskott mitt i pannan i slutminuterna, men kvicknade till och kunde följa avslutningen från bänken.

Det blev något av målvakternas match. Morgan Berg  i BBK-målet storspelade också och svarade framför allt för några kanonräddningar i andra halvlek. BBK hade häng hela tiden men kom aldrig närmare än två måls underläge.  

I fjol stod Berg i skuggan av Jonatan Vidgren men i år har han fått chansen som förstemålvakt.  

– Det känns förstås kul att få chansen. Jag tycker vi svarade för ett bra försvarsspel, men framåt har vi mer att ge, säger han. Det är naturligtvis inspirerande att stiga upp en division. Men visst märks skillnaden, inte minst i de allsvenska lagens försvarsspel.  

Nyförvärvet från Täby,  Gustav Carlsson, fick pris som matchens lirare i BBK. En vesselsnabb lirare som har förutsättningar att bli en publikfavorit. Gasen i botten hela tiden. Men Carlsson hade blandade känslor efter matchen.  

– Vi var för ojämna. Bra perioder blandades med dåliga. Det är skillnaden mellan ett rutinerat lag som AIK, som håller en jämnare och stabilare kurva.  

Ett annat nyförvärv, Joao Almeida, skadade vänster fot i slutet av första halvlek och tvingades utgå. 

Matchfakta

Boden-AIK     20-26  

Målskyttar Boden: Gustav Carlsson 5, Samuel Sandsten 3, Mihail Cobzev 3, Oscar Karlsson 2, Jaka Zurga 2, Joel Johansson 2, Joao Almeida 1, Mattias Karlsson 1, Alexander Anglöv1.

Publik: 540.

Samuel Sandsten gjorde tre mål för BBK Handboll i hemmapremiären mot AIK.
Samuel Sandsten gjorde tre mål för BBK Handboll i hemmapremiären mot AIK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!