Efteråt säger Torstensson:

– Så jävla onödigt. Vi skänker bort segern. Vi ger bort två poäng på grund av slarv.

Så var det. Även om det först som sist ska sägas att Östersunds kvittering var rättvis.

Artikelbild

| Nära nollan. Erik Torstensson höll tätt – ända till tilläggstid. Då tvingades han kapitulera.

Andra halvlek var långa stunder en press mot BBK-målet. Men håller man emot så länge är det straffbart att släppa till ett läge som bodensarna gjorde på övertid.

– Vi får skylla oss själva. Det ska inte få hända, säger Erik Torstensson.

I stället för att rensa bort bollen bjöd BBK:arna motståndarna på en sista chans. Fem Östersundsspelare kom stormande mot BBK:s backlinje - och kvitteringen var ett faktum.

Kalldusch är bara förnamnet – även om målet låg i luften.

Artikelbild

| Glädje. BBK tog ledningen men fick inte jubla till slut.

Det är något av Dr Jekyll och Mr Hyde över Bodens fotboll.

I första halvlek var det Jekyll-fotboll. Långa stunder övertygande spel och en ledning med 1– 0 som närmast var i underkant.

Artikelbild

| Stark inledning. Will Johnson Cole var pigg i första halvlek.

I andra halvlek handlade det om Mr Hyde. Dålig fotboll, desperata sparkar och springande i tomma intet. Det finns inget som tar så mycket på krafterna som att springa utan boll. Vi har sett tendensen förut. När motståndarna flyttar fram positionerna backar Boden ner i knäna på sin målvakt.

Ändå såg det länge ut att gå vägen mycket tack vare Erik Torstensson.

Artikelbild

| Sekunddramat. Bodens BK såg ut att ta tre nya poäng, men i sista minuten kvitterade gästerna.

Han räddade en straff redan efter tre minuter sedan en Östersundare antingen fallit eller också knuffats.

– Killen var långt ifrån bollen så det var ingen straff. Desto skönare att rädda, det lyfte hela laget, säger Erik Torstensson.

Bara tre minuter senare var det dags för en annan Alviksspelare att presentera sig. Ett jätteinkast av William Johnson-Cole och en skarvning varpå Alexander Öhman höll sig framme och sköt in bollen.

Två spelare med förflutet i Alvik visade vägen. Torstensson kom till Boden för några år sen och Öhman är ny för i år.

En mardrömsstart hade förvandlats till en lyckostart på matchen.

I andra halvlek byggde Erik Torstensson på straffräddningen med åtminstone tre högklassiga ingripanden fram till det snöpliga slutet.

Det var två förlorade poäng som sved och Ivan Nordqvist kände besvikelse. Men han kunde åter glädjas över ett utmärkt försvarsarbete.

– ”Togga” måste förstås nämnas och hela backlinjen var femstjärnig liksom i premiären mot Härnösand, säger BBK-tränaren.

Janne Turpeenniemi, Gino Mauro, Alexander Öhman, Dacian Dacin - där har BBK en ryggrad som borde borga för en topplats i år.

Men liksom mot Härnösand tappade ni spelet i andra halvlek?

– Östersund har ett bra lag. Men det var inte meningen att vi skulle dra oss tillbaka som vi gjorde. Försvarsmässigt är jag mycket nöjd men offensivt kan vi betydligt bättre, anser Nordqvist.

Både Andy Lorei och William Johnson-Cole har intentioner. Den sistnämnde har flinka fötter och bara stolparna stod i vägen två gånger för Lorei från att göra sitt första mål.

* Succéspelaren från premiären, Oscar Stjernqvist, slog upp en gammal skada och tvingades bryta redan efter en halvtimme.

* Det var BBK:s 13:e raka seriematch utan förlust om man räknar fjolårets höstsäsong – men det var en klen tröst den här gången.