Efter SM-silvret har BC Luleå tydligt kommunicerat att de vill behålla några av spelarna som ingick i laget den senaste säsongen. Denzel Andersson är en av dessa.

Stjärnan Quinton Upshur är en annan.

– Quinton Upshur är en spelare som alla älskar. Visst kan han göra en sämre match då och då men han ger alltid hundra procent i alla lägen. Vi har redan pratat med Quintons agent och varit tydlig med att vi gärna behåller honom, har klubbdirektören Lars Mosesson tidigare sagt.

Nu har klubben dessutom bestämt sig för att försöka förlänga den landslagsmeriterade centern Brice Massambas kontrakt. Enligt Sportens källor slutförhandlar BC Luleå och Massamba just nu om ett nytt kontrakt.

Den 208 centimeter långa Massamba har representerat BC Luleå i två säsonger. Den senaste säsongen, som alltså slutade med ett SM-silver, snittade han 3,2 poäng och 1,5 returer.

– Jag och Brice har suttit ner och pratat. Vi vet var vi har varandra. Han ska åka iväg till Madrid här snart. När han kommer tillbaka ska vi prata mer. Men jag tror det kommer dröja juni ut innan det blir klart med något, säger klubbdirektören Lars Mosesson.