I torsdags spelade BC Luleå årets första träningsmatch. Då blev det förlust mot Jämtland med 82–100.

Under fredagen blev det förlust igen. BC Luleå föll mot finska Kauhajoki med 73–80.

– Vi tog ändå ett steg framåt när det gäller kommunikationen i försvarsspelet. Vi börjar läsa varandra bättre. Men vi ändå ett steg efter defensivt i dag. Vi hade några perioder där de fick göra mycket poäng. Vi hade stundtals problem med returtagningen, säger BC Luleå-värvningen Daniel Alexander.

Anledningen till problemen med returtagningen? Nyförvärvet Robert Gilchrist har ont i ett knä och kunde inte spela. Och Denzel Andersson stannade på 16 minuter, då han stukade en fot mot Jämtland.

– Det påverkade oss en hel del, säger Daniel Alexander.

Han var den kanske mest lysande stjärnan i ett förlorande BC Luleå. Alexander la i hela 27 poäng och rev ner 13 returer.

– Jag börjar bli mer trygg med vårt system, jag börjar lära mig varifrån jag ska göra poäng. Vi har många bra guarder som hittar oss andra i bra positioner.

Vad betyder det för er att få de här träningsmatcherna?

– Det är extremt viktigt för oss. Vi är fokuserade på att komma ihop som ett lag inför seriens start. Då är det jätteviktigt att vi lär oss hur vi ska spela och att vi lär oss att lita på varandra. Det är viktigt. Vi får inte låta de här matcherna gå till spillo.