I måndags samlades Sveriges framtidslandslag för första gången någonsin. Ett gäng spelare, som på sikt kan bli aktuella för A-landslaget, träffades i Östersund för en veckas läger och matchande. Och under lördagen spelade framtidslandslaget sin första landskamp någon när Norge stod för motståndet. Sverige vann med 79–70.

Landslaget tränas av BC Luleås coach Peter Öqvist.

– Det var jätteroligt med landskamp och att lira match med det här gänget. De har krigat på enormt med en hög träningsbelastning under veckan. Det har varit mycket att lära sig med grundspel, seniorlandslagets ’"set plays" och olika sätt att spela försvar på. Det har varit en full vecka och nu fick vi släppa ut gänget i match vilket var jätteroligt, säger Peter Öqvist till BC Luleås webbsajt.

Förutom Peter Öqvist, som till vardags även är tränare i BC Luleå, representerades klubben av talangerna Anton Kobylak-Berglund samt Daniel Hansson.

Kobylak-Berglund satte sex stycken trepoängare och blev poängbäst i laget med 20. Hansson spelade 29 minuter och svarade för 13 poäng samt sex assist.

– Jag är mycket nöjd med Anton (Kobylak-Berglund) och Daniel (Hansson). De levererade riktigt fina matcher båda två så det var roligt för dem, säger Öqvist.