I ett pressmeddelande berättar landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson om den undersökning som gjorts av Kalla efter tävlingarna i Ruka där hon slutade på 75:e plats på tio kilometer klassiskt – fyra minuter bakom segraren Marit Björgen.

– Man kan konstatera att orsaken till Charlottes genomklappning berodde på ett förmaksflimmer. Under tisdagens och onsdagens undersökningar har Charlotte uppvisat goda värden på allt vi kontrollerat. Efter utredningen känner vi oss medicinskt trygga i att det inte är någon fara för Charlotte att återgå i träning och fortsätta att tävla på högsta internationella nivå, säger läkaren Per ”Pliggen” Andersson i ett pressmeddelande.

Kalla själv är lättad efter att ha fått veta vad som var fel.

– Jag mår bra och har inte känt något konstigt i kroppen vare sig före eller efter loppet. Jag är givetvis lättad över att undersökningarna gett vid handen att jag inte är sjuk på något sätt. Jag lägger det här bakom mig nu och fokuserar framåt. Det är inte ovanligt att man blir väldigt trött i min sport, den här gången kom mjölksyran tidigare än jag någonsin upplevt. Med facit i hand får det nog tillskrivas att jag ville mer än kroppen den här dagen och att jag inte hade tävlat innan. Det blev en chock, säger hon.