Med mindre än tre veckor kvar till VM-premiären i japanska Kumamoto visar den svenska högernian Hanna Blomstrand storform. När de två storsatsande klubbarna Köpenhamn och Odense brakade samman i den danska huvudstaden smällde 23-åringen in fyra bollar i 31–29-segern.

Jag var så himla taggad, säger hon och skrattar.

"Verkligen kämpat"

I maj tvingades hon operera sin höft. Då hade hon fått leva med smärta ända sedan EM i Frankrike i december. Till slut gick det inte längre.

Jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka efter höftoperationen. Jag har haft bra träningar och känner att det bara är att gå ut och visa vad jag kan, säger Blomstrand.

Det gjorde hon sannerligen i den danska ligans toppmöte hemma i Frederiksbergshallen. Sina tre första mål satte Blomstrand under matchens första sex minuter. Det fjärde kom i slutskedet av matchen när Odense höll på att äta ikapp ett åttamålsunderläge.

Vi vann och vi vill alltid vinna mot dem. Det har blivit ett litet rivalmöte. Det känns ändå som att de har all press på oss och vi går bara ut och spelar fantastisk handboll, säger Blomstrand, som i Köpenhamn har sällskap av landslagskamraterna Linn Blohm (tre mål), Marie Wall (ett mål) och Oliva Mellegård (missade matchen på grund av sjukdom).

Matchen mot Odense var Blomstrands sjunde i ligan den här hösten.

Jag har bara försökt ta ett steg i taget efter operationen. Det tar tid att komma in i det. Just nu känns det som väldigt bra tajmning till Japan. Kroppen och det mentala känns bra. Jag längtar faktiskt till Japan nu, säger hon med ett stort leende.

Hagman bänkad

I Odense återfinns sedan i somras landslagskamraten Nathalie Hagman, som satt på bänken hela första halvleken. I andra akten fick en mållös Hagman spela då och då i jakten på att komma ikapp.

Det är i första halvlek egentligen som vi förlorar matchen. Köpenhamn har ett bra lag och är bra på hemmaplan. Ska vi vinna måste vi vara med från starten, säger Hagman.