Boden föll efter förlängning: "Surt"

Boden hade det mesta av spelet, men när det kom till att skapa målchanser så var det jämnare. Efter förlängning så slutade med mellan Boden Hockey och Piteå 1–2.

Det blev förlust för Boden hemma mot Piteå, men det krävdes förlängning för att sära på lagen.

Ishockey2020-01-15 21:39

Det var inte mycket som på förhand talade för gästerna Piteå som under ganska lång tid varit hårt skadedrabbade.

Trots det så var det gästerna som tog ledningen under en hemmautvisning.

Boden lyfte spelet efter gästernas ledningsmål, men man hade svårt att ta sig in i det heta området framför gästernas målvakt John Westermark.

Målmässigt så blev det inget mer under den första perioden.

I andra perioden blev spelövertaget ännu större för Boden, men precis som i första så kunde man inte riktigt ta sig in framför John Westermark i gästernas mål. Det såg också länge ut som om att gästernas ledning skulle stå sig perioden, men med exakt en minut kvar av perioden kom den rättmätiga kvitteringen.

Det var Henri Tamminen som efter en längre press från Bodens sida hittade rätt från en position mitt framför Westermark.

– Vi körde över dem i andra perioden, men vi måste kunna göra mål också. Jag tycker det ser bättre ut, men det där sista lilla saknas ännu, säger Per Savilahti-Nagander.

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget att vara det bättre laget spelmässigt sett.

Magnus Isaksson kom fri med Claes Endre, men Per Savilahti Nagander kom mellan med en lång klubba. Ingripandet gav dock Piteå straff. Det var en straff som Isaksson själv tog, men Claes Endre i hemmakassen hade stängt igen.

– Det var skönt att Claes tog den där, säger Savilahti-Nagander.

Var det straff?

– Nja...jo det var nog straff. Jag knuffade in honom i målet och då är det väl straff, skrattar han.

Henri Tamminen hade ett par riktigt heta lägen under den sista perioden, men utan att hitta rätt.

I förlängningen så inledde Boden bäst och man hade också ett par bra chanser innan pucken bytte ägare och Piteå gick till anfall. Pucken hamnade till slut hos Petter Mäkitalo som kyligt placerade in segermålet för Piteå som därmed tog sin första seger i årets alletta.

– Klart att det är surt att släppa in den där, men det är bara komma igen, säger Savilahti-Nagander.

Matchhjälten var dock nöjd.

– Jag försökte bara nypa till så fort som möjligt och det var riktigt skönt att den satt, säger Petter Mäkitalo.

Matchfakta

Boden–Piteå 1–2

Målen: 0–1 (08:12) Ludvig Vännström (Jonathan Tordhall, Pontus Vikström), 1–1 (39:00) Henri Tamminen (Petter Sundqvist, Felix Dahlroth), 1–2 (61:25) Petter Mäkitalo (Emil Wrenman, Oskar Matushkin).