Boden föll trots bra slutforcering

Boden låg under klart efter den första halvleken mot BK Heid. Men med fyra raka mål i den andra halvleken gjorde Boden Handboll match av det men man nådde inte hela vägen fram.

Kristiane Stormoen slet hårt i förlustmatchen.

Bodens kommun2020-01-02 15:40

Boden klev in i den första matchen 2020 med ett skriande behov av poäng eftersom man firade nyår på den mindre smickrande jumboplatsen i tabellen.

I hemmamötet mot tabellåttan BK Heid stod alltså viktiga poäng på spel.

Boden inledde piggt och var i tidig ledning med 3–2. Men därefter visade sig bristerna i det offensiva spelet för Boden. Gång på gång fastnade man i Heid-försvaret eller tvingades ta avslut från svåra lägen eller ur dålig vinkel.

Gästerna kunde dra ifrån och ledde med fem mål i paus. Halvtidssiffrorna var 6–11.

Men i inledningen av den andra halvleken stod Boden för fyra raka mål och man gjorde match av det. Men närmare än ett tvåmålsunderläge kom man aldrig och BK Heid kunde dra ifrån under slutminuterna till slutresultatet 18–23.

Bästa målgörare i Boden Handboll blev Johanna Hellgren med sju mål och Faith Eriksson med fyra fullträffar.

En längre text med kommentarer från spelarna i Boden Handboll kommer senare under kvällen.