Julen kom tidigt för Boden Handboll i år. För i säsongens hittills viktigaste match kom äntligen den första vinsten, dessutom i en oerhört viktig batalj om att undvika sistaplatsen som innebär direkt nedflyttning till Allsvenskan.

Men det blev en riktig rysare i bortamatchen mot Kristianstad. Efter en jämn första halvlek där lagen växelvis hade bra och sämre perioder ledde Boden med uddamålet (12-13) inför de avslutande trettio minuterna.

Man behöll också ledningen genom den andra halvleken, fram tills de sista skälvande minuterna av matchen.

Artikelbild

| Emmy Nordmark blev precis som så många gånger tidigare bäste målskytt nu tillsammans med Kristiane Stormoen.

Då kom Kristianstad ikapp och matchen stod verkligen och vägde. Dessutom åkte Sara Nordström ut med blott 1.24 kvar av matchen och plötsligt var det Kristianstad som hade vinstläge.

Vid ställningen 25–25 och bara sekunder kvar att spela klev norska nyförvärvet Kristiane Stormoen fram. Boden var en man mindre på planen när Stormoen modigt attackerade och pangade in 26–25 till bortalaget.

– Jag är en spelare som älskar att vara på planen i sådana här situationer. Jag älskar att ta de där skotten. Det kan gå åt båda håll, men det finns ingenting som är bättre än när det går som det gick idag, säger Kristiane Stormoen och berättar också att position som vänsternia är hennes favoritposition att skjuta ifrån.

– Det blir lite som en kringla när jag kommer fram. Helt magiskt. Det var så sinnessjukt viktigt att vinna. Idag hade det varit extra surt om vi inte tagit två poäng. Vi har ju kontroll nästan hela matchen.

Målet som blev matchavgörande kom med blott ett fåtal sekunder kvar av matchen och när det återstod sex sekunder tog Kristianstad time-out och satte in en extra spelare i jakten på åtminstone en poäng. Man kom också till två skottlägen på den korta stunden, men då klev ett annat nyförvärv fram och bärgade segern genom en dubbelräddning.

Spanska målvakten Virginia Robles Fernandez var bra genom hela matchen, men hennes två sista räddningar blev helt avgörande.

– Det var väldigt mycket spänning i slutet av matchen, men jag tänkte bara: det är nödvändigt att stoppa bollen, det är nödvändigt att rädda bollen – och det klarade jag, säger Virginia Robles Fernandez som verkligen myser efter säsongens första vinst i SHE.

– Otroligt skönt att åka hem till mitt hus i Spanien och Malaga och fira jul med en färsk vinst i bagaget. Det här behövde verkligen hela laget. Vi har längtat så efter detta.