I fjol spelade Laurine Daquin i Fleury Louiret Handboll och säsongen före det med franska landslagsspelaren Alexandra Lacrabère, med ett EM- och OS-silver på meritlistan, i OGC Nice.

– Laurine tilltalade mig då hon är fostrad i den hårda franska skolan. Hon är en mycket tempostark spelare som är duktigt en mot en både bakåt och framåt. Med sin rutin från den franska ligan med spel både i Fleury och Nice samt det franska landslaget så skall hon bli mycket intressant att arbeta med. Dessutom fick jag fina referenser på henne från mina franska spelare Niombla och Ayglon här nere i Bucuresti, säger tränaren Per Johansson i ett pressmeddelande.

Daquin spelar på nio meter, är född 1991 och är 177 centimeter lång. Nu förstärker hon Boden Handboll.

Artikelbild

– Utan Per Johanssons renommé i handbollsvärlden hade inte denna värvning varit möjlig, säger sportchefen Mikael Carlsson.

Daquins erfarenhet från den franska ligan borgar också för att Boden Handboll nu fått ett riktigt meriterat nyförvärv på kroken.

– Det är ju så att de absolut bästa svenska lagen kanske skulle kanske ha chans mot några lag i botten av tabellen, men inte mot topplagen. I Frankrike så är det två proffsligor med riktigt hög kvalitét, säger Carlsson.

Hur har ni hittat henne?

– I år så har vi fått en hel del agenter av större dignitet att ringa till oss med spelare. Daquin var en sådan spelare och när Per hade kollat upp henne så sa han att hon skulle vara en bra spelare för oss. När det handlar om spelare i den här klassen så gäller det att vara snabb för om du väntar för länge så försvinner chansen, säger Carlsson.

Daquin beskrivs som en genombrottsspelare som även är bra i försvaret.