Boden Hockey såg till så att motståndarna Teg

Boden reste sig efter chockförlusten i tisdags. 0–4 senast förvandlades till 7–1 under fredagskvällen och nu väntar en tredje och avgörande match hemma i Björknäshallen under lördagen.

Marcus Sandström (28) stod för två mål när Boden tvingade fram en tredje och avgörande playoff-match.

Ishockey2020-02-28 22:02

Inför 1 063 åskådare var det vinna eller försvinna för Boden Hockeys del.

Ketchupeffekten var tydlig och efter 4–1 i den första perioden kunde Boden defilera hem segern som till slut skrevs till klara 7–1.

– Vi gör en riktigt stabil insats ikväll och jag är stolt över killarna, sade en nöjd Petter Nilsson-Lång efter matchen.

Bodens HF var piskat att vinna för att inte säsongen skulle ta slut och därmed ta matchserien till en tredje och avgörande match.

Boden inledde matchen på ett bra sätt, Teg hängde inte alls med inledningsvis och detta gjorde att Teg drabbades av två utvisningar i inledningen av matchen. Dock blev dessa resultatlösa.

Men efter knappa tio minuter så small det, Christian Nyman kunde elegant styra in ledningsmålet efter ett skott av matchens gigant Marcus Sandström.

Boden trummade efter detta på och målen ramlade in i jämn takt. När signalen ljöd för första periodens slut ledde Boden med klara 4–1 sedan Boden satte fyran med tre sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden fortsatte hemmalaget att trumma på mot Tegkassen och efter 5–1 pucken satt i nät efter 3.34 var resten av matchen en transportsträcka.

I den tredje perioden var tempot av naturliga skäl inte fullt lika högt, men detta hindrade inte Boden ifrån att göra mål. Både 6–1 och 7–1 ramlade in innan matchen var över.

Nu väntar en tredje och direkt avgörande match i Björknäshallen och det var en taggad Bodentränare efter matchen.

– Jag är otroligt nöjd med killarna, de gör en riktigt bra match. Vi gjorde heller ingen dålig match borta mot Teg, men skillnaden är att den här gången satte puckarna, sade Petter Nillson-Lång.

Det ser bra ut inför avgörandet, några tankar inför morgondagens match?

– Det står 0-0 när vi släpper pucken, så det är ny match i morgon. Jag vill inte ta ut något i förskott.

Även Piteå Hockey tvingade fram en tredje och avgörande match i playoff-spelet. Laget vände, i slutminuterna, från 1–2-underläge till 3–2-seger borta mot Tranås. Oskar Matushkin satte 2–2 i slutet av tredje perioden och på övertid avgjorde Ludvig Vännström.

Matchfakta

Boden–Teg 7–1

Målen, Boden: Marcus Sandström 2, Christian Nyman, Viktor Sandberg, Alfons Norberg, Petter Sundqvist, Felix Dahlroth.

Tranås–Piteå 2–3 e.förl.

Målen, Piteå: Måns Lång, Oskar Matushkin, Ludvig Vännström.

Alfons Norberg blev en av målskyttarna mot Teg.