Första halvlek inleddes både trevande och nervöst från båda lagen och lämnade en del frågetecken och tvivel efter sig. Boden hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge och fick jobba i motvind under den första kvarten. Man skapade lägen men visade också upp en provkarta på missade avslut.

Trots det och tack vare Carin Bergdahls starka skytte var Boden aldrig mer än två mål efter och via Julia Grahns två raka mål var man också ifatt till 6 – 6 efter spelade 15 minuter.

Efter en bra period hade hemmatjejerna också skapat ett tremålsöverläge efter knappa 22 minuter men sedan tog det stopp igen och några minuter senare hade GUIF återtagit ledningen.

Artikelbild

En ledning gästerna höll till pausvilan.

– I första halvlek var jag förstås litet orolig. Precis som mot Helsingborg senast så var det litet mycket ”luft i spelet”, uttryckte sig Björne Mohlin. Vi fick inte till det. Brände mycket och spelade litet halvhjärtat.

Men Björne behövde inte oroa sig länge. Boden Handboll drog upp tempot direkt i andra halvlek och gjorde via två mål av Hanna Weinmar och mål av Carin Bergdahl och Julia Grahn 4 – 0 under de inledande tre minuterna. Visserligen var GUIF ifatt vid 15–15 men nu var det hemmatjejerna som bestämde matchutvecklingen. Från 16–15 gick man på knappa sju minuter till 21–15.

En matchavgörande period som lyfte Boden samtidigt som den skapade deppade miner och gamnackar hos motståndarna.

Artikelbild

GUIF försökte både med enpunkt och dubbelpunkt utan att komma närmare i målprotokollet. Istället satte Annica Sundqvist ett viljemål från linjen och Emmy Nordmark en straff som punkt på en mycket stark halvlek.

I Boden fanns det flera som kan kalla sig matchvinnare.

Artikelbild

Målvakten Olivia Nanu gjorde en av sina bästa matcher med direkt avgörande räddningar.

Carin Bergdahl tog över skyttet när spelet sviktade i första halvlek. Spelintelligenta Julia Grahn och blixtsnabba Hanna Weinmar är två till som skall rosas. Annica Sundqvist var sedan en jätte i försvaret. Lagets bulgariska nyförvärv Petya Milinova fick däremot inte till det den här gången.

Artikelbild

– Klart att jag är nöjd över hur vi avslutade matchen, sade Björne Mohlin. Men vi fick slita för det.