I fredags avslöjade Sporten att Bodens BK är nära att värva Felix Gustavsson och under söndagen meddelade klubben att affären är i hamn. Den 24-årige mittbacken har skrivit ett kontrakt på två år.

– Jag är riktigt glad att jag fått komma till BBK, jag har länge haft mitt sikte på att komma tillbaka till Sverige och närmare min familj, säger Gustavsson i ett pressmeddelande.

Gustavsson kommer från Haparanda och har spelat flera år i Finland med Ps Kemi, KPV och JJK. Boden har varit ute efter honom tidigare år och nu ser han fram emot att dra på sig den gröna tröjan.

– Jag har sökt efter en professionell organisation på bra nivå vilket jag känner att Bodens BK absolut är. När jag pratat med BBK:s sportchef kändes det som att alla tvivel försvann och jag var redo att komma tillbaka.

Bodens sportchef Christian Samuelsson är nöjd med nyförvärvet:

– I Felix kommer vi få en rejäl mittback som har stor erfarenhet från spel på högsta nivå i Finland i flera år vilket kommer vara oerhört viktigt för oss i år. Han passar perfekt in i hur vi vill bygga vår trupp nu och för framtiden. En kvalitetsspelare från Norrbotten som har rätt karaktär och som verkligen har rätt ambitioner.

BBK meddelar samtidigt att Max Nyqvist kommer missa försäsongen och starten av serien på grund av studier utomlands.

– Det känns givetvis tråkigt men min förhoppning är att vara tillbaka i laget när jag kommer hem i början av maj, säger han.

– Vi hoppas och tror att han snabbt är tillbaka i form i maj så att han blir en fin förstärkning då, säger Christian Samuelsson.