Det var under påskhelgen som förbundskaptenen för Sveriges skidlandslag Lars Öberg kom med det oväntade beskedet att han tänkte hoppa av sitt uppdrag.
Detta trots en framgångsrik säsong med bland annat ett guld och sex silver på VM i Val di Fiemme.
Tiden räckte inte till för Öberg och han tyckte att det var jobbigt att vara på resande fot så mycket.
Nu berättar dottern och landslagsåkaren Jennie Öberg om hur det var att ha sin pappa som förbundskapten.
- Det har gått ganska bra. När man är ute på tävlingar är det egentligen tränarna man har närmast kontakt med. Pappa har råddat med allt runtom, man har inte haft så mycket direktkontakt. Jag har bara tyckt att det varit roligt, säger hon.
Blev du förvånad över hans avhopp?
- Både ja och nej. Det har ju gått bra för honom. Men samtidigt så märkte jag på honom att han blev splittrad. När han var borta så tänkte han på de där hemma och när han var hemma så tänkte han på jobb. Han kunde inte slappna av någon gång. Jag tänkte att när han är hemma kan han väl ta det lugnt, men telefonen ringde i ett och det var grejer hela tiden, säger Jennie som förstår varför pappa Lars valde att hoppa av:
- Man måste vara rättvis och ärlig mot sig själv. Det hade nog passat mycket bättre om det varit fem år fram i tiden. Mina bröder bor ju fortfarande hemma. Antingen ska man nog vara ungkarl eller ungkvinna eller så ska man nog ha utflugna barn, säger hon.
Lars Öberg må ha gjort sitt i skidlandslaget. Men för Jennie har det roliga bara börjat.
Har slagläge
När SM-touren avslutas med långlopp i Boden under helgen har Öberg ett superläge. Efter tre bra lopp på SM i Falun delar hon andraplatsen med Britta Johansson-Norgren. Men ledarinnan Anna Haag kommer troligtvis inte till start i helgen på grund av en förkylning, vilket betyder att det är upplagt för ett superdrama mellan Öberg och Johansson-Norgren när damernas tremil avgörs i morgon.
- Det ska bli riktigt roligt. Jag har ju kört en tremil i Holmenkollen och det gick ganska bra, säger Öberg.
Det är inte bara ära som står på spel när tremilen avgörs. Segraren på SM-touren får 25 000 kronor, tvåan 15 000 och trean 10 000.
- Jag kör främst för att få ett bra individuellt resultat, sen är det ju en bonus om man får lite pengar för det också (skratt).
Förutom damernas tremil och herrarnas femmil tävlas det även i teamsprint i Boden.