– Specialen i regn och halka här på Haraholmen var en perfekt genomkörare för mig, konstaterade en glad Viktor efter tävlingen.

Racingspecialen avgjordes på en bana över två kilometer som först gick genom skogen och hade rallykaraktär, och sedan kom ut på Piteå Motorstadion där givetvis förarna med rallycross som specialité firade triumfer.

Viktor Johansson styrde sin häftiga Super Car Lites med bravur både i skogen och ute på rallycrossbanan. Hans tid 2.13,016 var ingen i närheten av.

Artikelbild

| Fint genrep. Viktor Johansson, Tvärån laddar för SM i Arvika nästa helg och imponerade stort i Racingspecialen i Piteå på söndag med sin superbil.

– Körningen stämde perfekt hela vägen, så jag kan inte vara annat än nöjd, konstaterar Tvärån-föraren som nu alltså laddar för SM i Arvika kommande helg.

Han har kört en SM-deltävling hittills, som faktiskt gick i Norge, och där blev han femma.

Efter uppvisningen i Piteå sätts målet högre.

– Jag kör alltid för att vinna, säger Viktor Johansson leende.

Han har en potent bil på 320 hästkrafter, och det fina i hans klass är att alla har exakt likvärdiga bilar som de köpt.

– Det är tuffheten och handlaget vid ratten som avgör.

Viktor Johansson hoppas också att ska få köra VM i rallycross i Höljes den 6 juli.

Ett kraftigt regn under natten och förmiddagen gjorde banan i racingspecialen hal och slipprig och satte förarna på tuffa prov.

En kille som också imponerade i tävlingen var hemmasonen Kenneth Andersson, Piteå MS i sin Subaru Impreza, som i sista omgången gjorde en fantomkörning och knep segern två tiondelar före Marcus Nilsson, Vännäs, som länge sågs som given vinnare efter bästatider i de två första omgångarna i Klass 1, 4 WD.

Rafflande var det också i rallycrossklassen 2150 där tidigare fotbollsspelaren Robert Nyström, Luleå MS nu laddar hårt. Han hade segergreppet men fick ge sig i sista omgången mot Kalle Nilsson, Kalix, som hanterade sin Saab med bravur.

Starka insatser gjorde också två förare från NMS Boden, Per-Erik Niemi som vann Standard rallybil grupp F, samt Peter Engström, som i för de gamla bilarna, Appendix klassen, tog säkra segrar.

I damklassen, standard rallybil, vann Emmy Berglund. Hon är junior och har ännu inte körkort, men på tävlingsbanan får hon köra.