Att bli STCC-mästare har varit hans mål ända sedan han i våras skrev på för PWR racing.

– Utåt uppfattades det kanske som kaxigt. Men jag hade gjort det bra mot tufft motstånd säsongen innan, och visste att jag hade det i mig. Jag kände också att jag hade de andra förarnas respekt efter det där inhoppet jag gjorde för ett par år sedan, säger Philip Morin.

Han visade också att han var att räkna med redan i den första deltävlingen i Knutstorp.

Artikelbild

– Jag hade aldrig kört fyrhjuldsdrivet förut och hade bara haft fyra dagar på mig att lära mig det. Men jag var ändå snabbast av alla i kvalet. Jag fick inte riktigt till starten i det första loppet och tappade fyra placeringar direkt. Men jag lyckades att köra upp mig till en tredjeplats, säger han.

Hans första seger kom redan i den andra deltävlingen.

– Det var förstås skönt, även om jag trodde mycket på mig själv, säger Philip Morin.

Sedan tillägger han:

Artikelbild

– Men jag fick mycket hjälp av de andra i stallet.

Det var mycket som gick emot honom i början av säsongen.

Artikelbild

– Jag fick punktering bara några varv in på det andra loppet i Knutstorp, och tvingades bryta. Vilket kostade mig många poäng. Och i det andra loppet i Anderstorp fick jag problem med växellådan.

– I det läget låg jag ganska långt efter de i toppen, och var tvingad att jaga, och tyvärr gjorde jag en del misstag i de efterföljande tävlingarna.

Artikelbild

– Jag var lite för aggressiv i Falkenberg, och försatte mig själv i svåra situationer. Det kostade mig ännu fler poäng. Jag borde ha gjort vissa saker annorlunda i Karlskoga också.

Han tillägger sedan:

Artikelbild

– Men förhoppningsvis har jag lärt mig något av det.

Han gläds över stallsegern och sin juniortitel.

Artikelbild

– Och även om jag hade större förhoppningar så är väl en femteplats ett godkänt resultat, för att vara en debutsäsong, säger Philip Morin.

Han har ännu inte förlängt sitt avtal med PWR racing.

Artikelbild

– De har en del andra saker som de måste ordna med först. Men så fort budgeten är färdig, organisationen är satt och de har bestämt sig för vilka mästerskap de ska ställa upp i så ska vi sätta oss ned och diskutera saken. Och som jag ser det finns det inget bättre alternativ för mig, säger Philip Morin.

Om det blir STCC även nästa säsong så är det bara seger som gäller för honom.

– Att vinna mästerskapet känns definitivt realistiskt. Bara jag slipper tekniskt strul. Jag vet ju hur snabb jag är. Jag behöver bara bli lite stabilare, säger han.

Det tror PWR racings ägare Daniel Haglöf också.

– Han behöver samla på sig lite mer erfarenhet, säger han och fortsätter:

– Men han är grymt talangfull, och hade en fantastisk debutsäsong. Det är riktigt fränt att han går in norra Europas tuffaste mästerskap – och slår en mångfaldig mästare som Fredrik Ekblom. Han har infriat alla våra förväntningar, och har absolut potential att bli mästare i framtiden.