Ja, Piteå hade nämligen ett antal lägen att rycka tidigt. Laget attackerade gång på gång mot Östersunds straffområde och fick med sig både hörnor och frisparkar.

Men gång på gång svävade avsluten över motståndarnas ribba.

– Vi skapade mycket lägen och borde haft ledningen med 2–0 i halvtid, men istället får de göra ett litet slumpmål, sa Victor Wiklund.

Målet han talar om kom några minuter in i andra halvlek och innebar 1–0 för Östersund.

Hemmalaget hade svårt att komma tillbaka det spel som visades upp i matchinledningen. Klockan tickade och en förlust såg allt mer trolig ut.

Men så fick Piteå en kontring och kvitterade till 1–1 i den 66:e minuten.

Samuel Albag gjorde målet i den 66:e minuten, bara tre minuter efter sitt första inhopp i A-laget.

– Skönt, tyckte han.

Samuel Naiwo fick förstaläget men lyckades inte överlista Östersunds unge och duktige målvakt Gustav Norin. Sedan kom näste Samuel och rullade in returen i tom kasse.

– Jag tror det var Grimstad (Andreas) som slog långbollen. "Jay" (Samuel Naiwo) tog den mot mål och jag behövde bara gå på returen, menade Samuel Albag.

Och i den 77:e minuten kom avgörandet. Alex Naylor satte 2–1 direkt på frispark.

En stark vändning av Piteå som saknade ett gäng spelare. Förutom några skador och sjukdomar var Joel Edström och Pontus Sundqvist borta på grund av avstängningar.

Nu väntar sommaruppehåll för PIF-herrarna, som efter 14 matcher på våren har 29 poäng och ligger tvåa i en jämn tabelltopp.

Andreas Elvstrand