GMFF började söndagens hemmamatch mot Ytterhogdal på ett perfekt sätt. Jacob Lever gav laget ledningen med 1–0 redan i den andra matchminuten.

Men glädjen blev allt annat än långvarig.

Gästerna kvitterade till 1–1 bara en minut senare. Och i den åttonde minuten satte Ytterhogdahl 2-1.

Efter de tre tidigare målen dröjde det länge innan någon av målvakterna fick vittja sitt nät igen. I den 81:a minuten satte Ytterhogdal det helt avgörande 3–1-målet.

– Vi tog ledningen bara efter några sekunder. Vi tog bollen på avspark, fick ett fint anfall ute på kanten och skapade en hörna. En hörna som vi gjorde mål, Jacob kom perfekt på andra stolpen. Sen var vi kanske för nöjda, säger Mikael Jannok, lagkapten i GMFF.

Han fortsätter:

– Efter 1–2 har vi lägen och bud på flera mål. Jag har några nickar där målvakten gör några... Jag vet inte, men normalt sett sitter hundra av hundra. Han räddade poäng åt dem i dag. Deras målvakt var riktigt bra.

Jannok var besviken efter förlusten.

– 1–3 känns inte så roligt. Det känns som att vi skulle kunna ha tagit ett kryss i dag.

GMFF har tagit fyra poäng på 14 matcher. Nu är frågan hur laget ska göra för att hänga kvar i division 2?

– Vi får sätta oss ner och se över våra mål och vad vi ska göra, så att vi får en röd tråd och kan jobba därifrån, säger Jannok och fortsätter.

– Vi får ta tag i det nu under uppehållet. Vi får tid att fundera och försöka hitta åtgärder. Det går inte att förlora alla matcher hela tiden. VI har haft en riktigt tung period. Det måste till en lösning nu. Det är tanken att det ska göras under uppehållet.