För tre veckor sedan fick Jonas Eriksson veta att han skulle få döma i Champions league i slutet av september.
Förra veckan fick han också beskedet att han skulle få döma den prestigefulla matchen mellan storlaget Roma och Cluj.
Under måndagen började resan till Italien - och efter att ha mellanlandat i Köpenhamn passade Jonas Eriksson på att berätta för NSD om sina känslor inför sin femte match som huvuddomare i världens största klubblagsturnering.
- Det ska bli fantastiskt roligt. Jag har dömt i Italien förut, i Milano, men jag har aldrig dömt på Olympiastadion. Det är en fantastisk arena och en rolig stad.
När Jonas Eriksson i kväll kliver ut på arenan som tar in över 80 000 besökare - då vet han vad som gäller.
Har blivit avtrubbad
Han berättar själv:
- Det handlar om att prestera. Förra säsongen gjorde jag mina första matcher i Champions league, men nu gäller det att jag presterar. Att jag visar att jag kan och att jag förtjänar att döma på den här nivån. Men samtidigt är jag bara 36 år och vi får döma tills vi är 45 år. Så jag har många år kvar.
Tänker du på vilka spelare som du ska döma?
- Nej, jag gör faktiskt inte det. Jag förbereder mig inför matchen och tittar på vilka som ska spela, men sen går det så snabbt ute på planen. Du hinner inte tänka på om det är en italienare, en världsmästare, en norrman, någon som inte är så känd eller om det är en argentinare.
Jonas Eriksson funderar en kort stund, fortsätter sedan:
- Jag har nog blivit lite avtrubbad. Inför VM i Sydafrika såg jag någon lista över de tio bästa spelarna i världen, och så såg jag att jag hade dömt nio av dem. Nu tänker jag inte så mycket på det.
Hur gör du för att bli en bättre domare?
- Mycket handlar om erfarenhet och rutin. Dömer du mycket matcher så bygger du upp en erfarenhetsbank och då vet du hur du ska göra i vissa situationer. Sedan har jag blivit snabbare, starkare och fått bättre uthållighet. Nu vet jag att jag kommer att orka döma en hel match.
Jonas Eriksson är inte den enda svenska domaren i Rom i kväll. Fredrik Nilsson och Mathias Klasenius är assisterande domare, Markus Strömbergsson är fjärdedomare - och Daniel Stålhammar och Tobias Mattsson är straffområdesdomare.
Det handlar om politik
I svensk fotboll finns inte dessa domare som specifikt ansvarar för straffområdet. Men Jonas är bestämd. Han gillar det.
- Jag haft det förut, när jag har dömt i Europa League. Jag tycker att det är jättebra, sex par ögon ser mycket mer än fyra par ögon. Spelarna håller inte heller på med en massa skit i straffområdet när de vet att det finns fler som tittar på det.
Såväl Daniel Stålhammar som Markus Strömbergsson är rutinerade allsvenska domare - men de är ändå i närheten av Jonas Eriksson.
36-åringen är rankad som en av de 25 bästa domarna i Europa.
- Men jag tillhör snarare den nedre halvan av dessa 25, säger han ödmjukt.
Drömmer du om att få döma EM eller VM någon gång?
- Precis som alla spelare vill det, så vill jag också vara med i stora mästerskap. Men det gäller att ha en del tur och så är det mycket politik inblandat. Även om du blir uttagen så är det inte säkert att du får döma något.
Som Martin Hansson i VM i Sydafrika nyligen?
- Ja, han blev uttagen men fick inte döma någon match. Av politiska skäl. Inte på grund av kompetens, eftersom han inte fick visa upp sig i någon match.
Kan du ibland känna att du är minst lika bra eller bättre än domare som blir uttagna till vissa matcher och mästerskap?
- Klart att jag kan känna så ibland. De europeiska domarna som blir uttagna är riktigt bra, men vissa andra domare kan man tycka at man är bättre än. Men det är egentligen upp till mig själv. Det är jag som ska visa att jag är bra - och jag tar mig någonstans beroende på vad jag själv presterar. Inte beroende på vad någon annan gör.
Blir heltidsproffs
Redan till nästa säsong kan Jonas Eriksson ha tagit nästa kliv i sin domarkarriär.
Han har ett erbjudande om att bli proffsdomare - något som bara ett fåtal svenska domare är - men har hittills inte kunnat tacka ja.
- Jag har ett kontrakt med mitt jobb som sträcker sig fram till årskiftet. Då är tanken att jag ska bli heltidsdomare. Men det kommer ändå inte bli så stor skillnad, redan i dag har jag bra förutsättningar.
- Jag jobbar som försäljningschef på ett företag som säljer tv-rättigheter och jag kan jobba när jag vill, när jag flyger eller när jag sitter på ett hotellrum. Det gör att jag kan förbereda mig på ett bra sätt.