Anna Bartholds karriär sträcker sig över nästan två decennier och ännu ser veteranen inget slut. Kontraktet med Northland Basket löper över ännu en säsong och OS 2016 i Rio finns som en stor dröm i bakhuvudet.

Men för att kunna förlänga karriären ytterligare och göra de sista åren som elitspelare till de bästa lade hon om både träning och kost inför den här säsongen.

Något som gett resultat.

Artikelbild

– Jag känner mig bättre tränad än någonsin, bättre är EM 2013 trots att jag är två år äldre. Jag känner mig lättare i kroppen och mycket fräschare, säger hon.

Hjärnan bakom allt är Northland Baskets fystränare Petter Pettersson som tillsammans med landslagsets dito Dimitrios Panagiotopoulos lagt upp ett specialdesignat program för Barthold.

– Petter och "Dimman" har hjälpt mig mycket och de är duktiga på att håll kontakten med varandra. Det har blivit en helt annan kontinuitet mellan landslagsfysen och klubblagsfysen, nu hakar de i varandra på ett helt annat sätt.

Vad handlar det om?

Artikelbild

-- Små grejer. Jag har lagt till en del övningar från landslaget till när jag tränar med Northland. Jag jobbar också mer skadeförebyggande i dag än tidigare.

Fystränaren Petter Pettersson ligger också bakom landslagsstjärnans ändrade kostvanor. Där handlar det om att välja bort all pasta, potatis och mjölkprodukter.

Artikelbild

– Petter kan mycket om kost och hur man gör för att känna sig fräsch i kroppen.

Och det funkar?

– Jag mår mycket bättre. En annan sak är att jag inte varit sjuk den senaste säsongen. Det är lätt att bli förkyld i Luleå där det är ganska kallt. Petter säger att kosten ligger bakom det. Om det är så eller om det bara handlar om psykologi spelar egentligen ingen roll, det viktiga är att det funkar och att jag mår bra, säger Barthold och fortsätter:

– Det går inte att stoppa klockan – man bli äldre. Jag lyssnar mycket mer på kroppen i dag än när jag var 20 år.