Sex minuter återstod av hemmapremiären mot Täby när Josefin Jonsson föll till golvet efter en närkamp. Hennes vänstra knä vreds ordentligt och hon tvingades att avbryta matchen.

– Jag kommer knappt ihåg vad som hände. Jag skulle vända men fastnade i hennes fot. Jag hörde hur det knäcktes till i knäet, berättar Jonsson dagen efter matchen.

Innan skadan hade hon tagit laget tillbaka i matchen med sina tre mål, men nu kan Notviken få klara sig utan sin skyttedrottning ett bra tag.

Artikelbild

– Jag har varit hos ortopeden och röntgat i dag (läs söndag) och det var inget ben. Han visste inte exakt vad det är men han trodde inte att det var korsbandet heller. Det gick inte att säga till hundra procent eftersom det är så svullet. De tror att det är menisken, säger hon och fortsätter:

– Det är i alla fall lite positivt att det inte var korsbandet. Då hade jag blivit borta länge. Jag ska tillbaka om en till två veckor och kolla igen.

Känns det tungt?

– Ja, så surt att inleda säsongen såhär. Det gick ju så bra, jag gjorde tre mål och allt kändes jättebra och så händer det.

Artikelbild

Notviken ledde med 4-3 när Jonsson tvingades avbryta och tre poäng var nära att bärgas - då kvitterade Täby med 13 sekunder kvar. Matchen gick till förlängning och gästerna tog bonuspoängen.

I söndagens match mot Hammarby kom nästa förlust. Chanserna fanns där men sista skärpan och målfarliga Jonsson saknades.

Artikelbild

Notviken vann skotten med 29-22, men gästerna vann matchen med 5-2.

– Vi är inte riktigt där. Vi är där men inte till hundra procent med fötter och huvud, säger backen Anna Jönsson.

Det var mycket stolpe ut.

– Ja, hela helgen upplever jag har varit stolpe ut. Lite missflyt.

Är ni nöjda med en poäng?

– Jag hade hoppats på mer och jag är övertygad om att laget hade hoppats på mer, säger hon.