Nej, det blev ingen rolig onsdag kväll för Alviks damer. Redan efter två minuter satte gästande Burträsk 1–0 bakom Evelina Bäcklund i målet.

Trots den kallduschen kämpade sig Alvik in i matchen, tog över taktpinnen och kvitterade till 1–1 i den 19:e minuten genom Cecilia Edlund.

Strax före paus blev dock gästernas Paulina Larsson tvåmålsskytt då hon satte 2–1 till Burträsk.

Artikelbild

– Vi var lite slarviga där i första, men jag tycker att vi tog igen det ganska bra i andra. Det kändes som att vi hade lite oflyt på slutet, säger Alviks lagkapten Felicia Hansson.

Tidigt i andra halvlek kom nästa kalldusch för hemmalaget. Mittbacksjätten Petra Wärja skadade sitt vänsterknä i en närkamp och fick bäras av planen.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag var väl klantig som vanligt, säger Wärja samtidigt som hon har sitt lindade knä i högläge.

Har du ont?

Artikelbild

– Sådär nu, det känns inte så mycket nu. Det har väl domnat bort.

Petra Wärja har tidigare haft en korsbandsskada på samma knä, men är trots det inte så orolig nu.

Artikelbild

– Nej, jag är van att skada mig. Det var bara en smäll, jag tror inte att det är korsbandet. Hade jag haft mer ont hade jag legat och grinat fortfarande. Nu siktar jag på att spela nästa match.

När Petra Wärja bars ut från planen kom i stället Linnea Engström in i hennes ställe. Felicia Hansson medger att hon blev orolig när Wärja blev skadad.

Artikelbild

– Hon är ju en gigant, i en klass för sig, vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Men jag tycker att Linnea gjorde det riktigt, riktigt bra, säger hon.

Andra halvlek blev mållös. Trots att Alvik tryckte på rejält på slutet kunde Burträsk få med sig de tre poängen hem.

Artikelbild

| SKADAD, Alviks Petra Wärja blev knäskadad.

– Det känns lite surt. Vi slarvade stundtals, lite stolpe ut har vi. Det känns som att vi ändå gör en jäkligt bra andra halvlek, vi får ta med oss den, säger Hansson.

Hur bra är ni i år?

Artikelbild

– Det känns som att vi är bättre än vad resultaten har visat. Men det har bara gått fyra matcher, det är länge kvar. Vi får absolut inte någon panik. Det vänder säkert.