Senaste veckorna har Jenny Lundberg tränat med laget vid några tillfällen. Och takterna sitter i.

– Jag måste säga att hon sett bra ut på träningarna, hon är ju rutinerad. Sen får vi väl se om hon ska spela eller om det blir att hjälpa till som målvaktstränare, säger Juha Männistö, tränare.

Notvikens IK har det svårt på målvaktssidan inför premiären mot Täby FC på lördag, även om tränar-Männistö inte vill kalla det kris.

Artikelbild

– Det har varit lite tufft i och med att vi tappade Camilla (Rönnberg reds. anm.) som flyttade till Göteborg. Cornelia (Palmer) är väldigt ung, Erika (Renberg) bor i Arvidsjaur och Melina (Harjuniemi) jobbar mycket helger och kvällar, säger Juha Männistö.

Spelsugen

Nu kan alltså rutinerade Jenny Lundberg bli räddningen för division 1-laget.

– Man kikar så klart på alternativ. Har man möjlighet att hitta en bra målvakt så är man ju alltid intresserad, säger Juha Männistö.

Artikelbild

Jenny Lundberg själv är spelsugen - men ringrostig.

– Det är ju några år sedan jag spelade. Man är inte direkt världsbäst tränad just nu, men det blir bättre och bättre, säger Jenny Lundberg och fortsätter.

Artikelbild

”Härligt gäng”

– Det är som att kroppen och huvudet inte riktigt hänger med. Huvudet säger en sak och kroppen gör något annat. Men man vet vad som krävs, och får väl ta det som det är, säger Jenny Lundberg.

Hur känns laget?

– De är rätt unga, men det är ett härligt gäng. Många har spelat med IBK Boden, så jag känner flera sen förut, säger Jenny Lundberg.

↔Simon Eliasson