I helgen avgjordes SM i olympisk skeet och tävlingarna gick i Katrineholm och samlade några av Sveriges och också världens bästa skeetskyttar. Första dagen imponerade Stefan Nilsson, Trelleborg, stort när han sköt ned samtliga 75 duvor.

Robin Holmgren från Sunderbyn visade att formen det nationella SM:et fanns kvardär han sköt ned 68 duvor under den första dagen.

– Det är ett skapligt resultat. Det är klart att det hade fått vara någon duva till men jag är ändå nöjd med den första dagen, säger han.

Han hade sedan alla möjligheter att nå en final under den andra dagen men han var inte alls nöjd med att ”bara” nå 44 duvor (av 50). Holmgren var ändå bara två ynka duvor från en finalplats där han hade fått mäta sig med några av världens bästa skeetskyttar.

– Det är för dåligt skytte av mig i dag. Två 22:or är för lite. Det räckte tyvärr inte hela vägen, säger han.

Tävlingen vanns av Marcus Svensson, Landskrona, som svarade för en stark final där han sköt ned samtliga sexton duvor i såväl semifinal som final. Samma starka resultat svarade även landslagskollegan Stefan Nilsson för vilket tvingade fram en särskjutning mellan de två giganterna. Efter 14 särskjutningsduvor var SM-guldmedaljören korad.

– Det är ju världsklass, det går inte att säga något annat. Det är centrumträffar på nästan varenda duva så det är så bra som det bara kan bli, säger Holmgren som också passade på att filma finalen.

Hem och studera hur de allra bästa gör alltså?

– Ja, det vet man ju faktiskt redan. Det kan behövas 200 000 skott innan man har en möjlighet att vara på den nivån. Båda de här två skyttarna är på väg till OS i Rio och det ska bli enormt intressant att följa dem där. Hoppas bara att tv visar så mycket som möjligt från skeetskyttet.

Vad återstår av säsongen nu?

– Det är nationellt skeet-dm i Boden nästa helg. Och helgen efter det är det fjärde landslagstestet och det går i Uppsala samtidigt som veteran-SM också avgörs.