NSD har i flera artiklar under våren och sommaren berättat om förra säsongens skrällag i riksserien, Munksund/Skuthamn, som mycket överraskande tog sig hela vägen till SM-semifinal.

Kommande säsong är tanken att klubben ska ta ytterligare ett steg närmare Sverigetoppen.

Klubben har redan värvat Kirunas landslagsveteran Emma Eliasson från Brynäs och hela sommaren har Munksund-Skuthamn haft siktet inställt på den Luleåfostrade landslagsbacken Johanna Fällman i Modo.

Men nu kan NSD berätta att Fällman väljer en helt annan väg i sin hockeykarriär.

På fredag går flyttlasset till USA och Grand Forks. Där ska hon det närmaste året plugga på University of North Dakota och spela collegehockey.

- Skolan kontaktade mig tidigt i somras, sedan har det varit lite fram och tillbaka men nu är det helt klart. Det ska bli jättespännande - ett stort äventyr för mig, säger hon.

Vad vet du om collegehockeyn i Nordamerika?

- Att den håller mycket hög klass, det är absolut inget nedköp. Förhoppningsvis är jag en bättre spelare när jag kommer hem igen.

Hur blir det med landslagsspel när du är i USA?

- Ingen aning. Det är något jag får ta ställning till om jag blir uttagen.

Har du haft kontakt med Munksund/Skuthamn under sommaren?

- Jag har pratat med dem och kanske kan det bli aktuellt att spela där någon gång i framtiden. Vi får helt enkelt se vad som händer.

Johanna Fällman spelade den senaste säsongen 27 grundseriematcher för Modo och svarade för fem poäng (två mål, tre assist).