En av VM-fotbollens stora favoriter USA inledde mästerskapet i Frankrike med att krossa Thailand med 13–0 – den största segermarginalen i VM någonsin.

Efteråt gav den tidigare Piteå IF-mittfältaren USA-spelarna kritik för att de firade samtliga fullträffar i matchen. Kaylyn Kyle, som är expert i kanadensiska TSN, sa i tv-sändningen att hon skäms.

– De är världens bästa lag och det här äcklar mig om jag ska vara ärlig, sa Kyle som gjorde en säsong i allsvenskan med Piteå IF 2009.

– De möter ett lag som gör sin första VM-match någonsin, de är bara glada att vara där. Jag fattar att man vill fira, men sättet de gjorde det på … Jag skäms.

Efter uttalandet har hon fått ta emot olika typer av hot. På sin Twitter skriver hon följande:

"Till folk som skickar mig dödshot, låt mig förklara! Jag har aldrig sagt att man inte ska göra så många mål som möjligt i ett VM! Jag sa exakt det motsatta. Det är VM! Du gör så många mål du kan och tar inte bort foten från gaspedalen! Det jag sa var att jag tycker att det var överdrivet och respektlöst målfirande av amerikanskorna när de hade gjort 8–0. Alla är tillåtna ha deras egna åsikter om min tankar men snälla låt bli dödshoten! Jag är en stor tjej och älskar en bra debatt men det finns inget behov för det här i den här redan galna världen! Älskar er alla.”

Kaylyn Kyle har spelat 101 landskamper och vunnit OS-brons med Kanada.

Den förre Piteåspelaren är inte ensam om att ha kritiserat USA efter att ha förnedrat Thailand.

Exempelvis har den tidigare kanadensiska landslagsspelaren Clare Runstad sagt följande efter matchen.

– Jag tycker att de hade kunnat vinna med lite mer ödmjukt och sympatiskt. De lyckades inte alls med det. Att fira på det sättet som de gjorde är helt onödigt. Vad handlar det ens om, sa hon enligt sportbibeln.se.

Trots alla starka reaktioner har USA försvarat sig mot kritiken.

– Det här är VM, alla lag som tagit sig så här långt är uppenbarligen fantastiska. Det är respektfullt att spela hårt mot motståndet, oavsett resultat. I den här turneringen kan målskillnad vara viktigt, och varje mål räknas, säger förbundskaptenen Jill El enligt sportbibeln.se.